Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ αποδοχής οι ηγέτες στην Ευρώπη έως 70%... λόγω κορωνοιού - Υποχωρεί ο Trump

Ρεκόρ αποδοχής οι ηγέτες στην Ευρώπη έως 70%... λόγω κορωνοιού - Υποχωρεί ο Trump
Απέναντι σε ένα εχθρό οι πολίτες παραμερίζουν τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις και εστιάζουν στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ρεκόρ αποδοχής εμφανίζουν οι ηγέτες της Ευρώπης απόρροια της κρίσης του κορωνοιού.
Για μια ακόμη φορά οι κοινωνίες αντέδρασαν με τον κλασσικό τρόπο σε κάθε κρίση οι κοινωνίες ταυτίζονται με την κυβέρνηση ανεξαρτήτως εάν την ψηφίζουν ή όχι.
Απέναντι σε ένα εχθρό οι πολίτες παραμερίζουν τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις και εστιάζουν στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Επίσης κάθε κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον λαό ως ένα όχι με κριτήρια κομματικά αλλά με κριτήρια εθνικά.
Συν τοις άλλοις ο φόβος πολλές φορές δημιουργεί αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης.
Οι κοινωνίες και οι κυβερνήσεις αντέδρασαν κατά το αναμενόμενο.
Συν τοις άλλοις απέναντι σε πανδημία όπως του κορωνοιού, τους θανάτους και τα κρούσματα δεν μπορεί να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των πολιτών, συνήθως λοιπόν ο κάθε κυβερνήτης συγκεντρώνει μεγάλη αποδοχή.
Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε συγκρίνοντας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 και το συμπέρασμα είναι ότι όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν μεγάλη αποδοχή.
Εξαίρεση αποτελεί ο Trump στις ΗΠΑ όπου η αποδοχή του υποχωρεί ίσως απόρροια του γεγονότος ότι καθυστέρησε να πάρει δραστικά μέτρα απέναντι στον κορωνοιό.
Όμως εάν ισχύσει αυτό το καθεστώς της αποδοχής και της ταύτισης των κοινωνιών με την ηγεσία κάθε χώρας και τα ποσοστά του Trump θα πρέπει να ενισχυθούν.
To γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι κοινωνίες απέναντι σε σοκ δείχνουν μεγάλη ωριμότητα, παραμερίζουν τις διαφορές και εστιάζουν στο πρόβλημα.
Οι κοινωνίες τελικά είναι ώριμες... μάλλον σε περιόδους ειρήνης και χαλαρότητας ξεσπούν ανούσιοι πολιτικοί καβγάδες όταν ο κοινός εχθρός στην καθημερινότητα των πολιτών είναι τα προβλήματα.

Γερμανία  Merkel: 79% (+11)
Δανία  Frederiksen: 79% (+40)
Αυστρία   Kurz: 77% (+33)
Ολλανδία  Rutte: 75% (+7)
Ουγγαρία  Orbán Govt: 74% (!)
Ιταλία  Conte Govt: 71% (+27)
Μεγάλη Βρετανία Johnson: 61% (!)
Τουρκία  Erdoğan: 56% (+15)
Σουηδία  Löfven: 47% (+21)
Γαλλία  Macron: 40% (+7)
ΗΠΑ  Trump: 43% (-5)
Πηγή Europe Elects
Image
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης