Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Παράταση προστασίας της Α΄κατοικίας και όχι άρση του προστατευτικού καθεστώτος

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Παράταση προστασίας της Α΄κατοικίας και όχι άρση του προστατευτικού καθεστώτος
Η κυβέρνηση βάζει σε αναστολή την απασχόληση και αφήνει απροστάτευτους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που "μένουν σπίτι" μέχρι να το χάσουν
Την άμεση παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ζητά από την κυβέρνηση  ο Νίκος Παππάς με αφορμή τις δηλώσεις του Aδωνι Γεωργιάδη, για την επικείμενη άρση του προστατευτικού καθεστώτος.
Σε δήλωση του ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την «κυβέρνηση των ΠΝΠ και των μονομερών ενεργειών εις βάρος των εργαζομένων» ότι αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της προστασίας της α' κατοικίας, «τη στιγμή που ψήφιζε τη μείωση των μισθών κατά 50%».
Ο Νίκος Παππάς κατηγορεί την κυβέρνηση και για το ότι «βάζει την απασχόληση σε αναστολή και την οικονομία σε καταστολή, ενώ αφήνει απροστάτευτους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι "μένουν σπίτι" μέχρι να το χάσουν».
Ακόμη ότι «προχωρά προς ‪την 1η Μαΐου‬ της έναρξης πλειστηριασμών και εξώσεων χωρίς να έχει καταθέσει νέο πτωχευτικό πλαίσιο». «Οι δανειολήπτες δεν είναι μπαταχτσήδες», σημειώνει ο κ. Παππάς.
Τονίζει ότι «τα επιδόματα των 800 ευρώ και τα voucher των 600 ευρώ δεν "πληρώνουν" δόσεις δανείων» και ότι «η προστασία της α' κατοικίας δεν είναι ζημιογόνα για την οικονομία, παρά την άποψη Γεωργιάδη».
Αντίθετα, αναφέρει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και πρέπει να διατηρηθεί μέσα από ένα ευρύτερο πτωχευτικό δίκαιο που θα προστατεύει τους δανειολήπτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης