Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεκίνησε η καραντίνα του οικισμού Ρομά στη Λάρισα – Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ξεκίνησε η καραντίνα του οικισμού Ρομά στη Λάρισα – Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού
Προχωράει η διαδικασία της τροφοδοσίας ειδών πρώτης ανάγκης του οικισμού των Ρομά
Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του σχεδίου της καραντίνας του οικισμού Ρομά της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, όπως είχε αποφασιστεί στο επιχειρησιακό σχέδιο.
Σύμφωνα με το σχέδιο,  με ευθύνη του Δήμου Λάρισας προχωράει η διαδικασία της τροφοδοσίας ειδών πρώτης ανάγκης της περιοχής.
Σε κομβικά σημεία εγκαταστάθηκαν 7 οικίσκοι οι οποίοι θα λειτουργούν ως σημεία τροφοδοσίας των κατοίκων της περιοχής με τρόφιμα και άλλα είδη.  
Ειδικότερα τα σημεία τροφοδοσίας έχουν οριστεί στις οδούς: Σωκράτους και Πλάτωνος, Αρχιμήδους και Πλάτωνος, Τέρμα Πλάτωνος και Βοιωτίας, Δανάης και Aεροδρομίου, Δανάης και Αρχιμήδους, Ροδιάς και Καραμανλή.
Παράλληλα, πρόκειται να ξεκινήσει η μεταφορά των ανθρώπων που έχουν ασθενήσει, με λεωφορείο της πυροσβεστικής, σε κέντρο αποκατάστασης, που έχει αναστείλει τη λειτουργία του και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να περιθάλψει κρούσματα κορωνοϊού.  
Μετά τους πρώτους 20 επιβεβαιωμένους ασθενείς, άλλοι τρεις βρέθηκαν θετικοί στον ιό, από τα 133 δείγματα που είχαν ληφθεί και είχαν σταλεί προς εξέταση σε ιδιωτικό κέντρο της Λάρισας.
Ακόμη 200 δείγματα έχουν φτάσει στον ΕΟΔΥ και αναμένονται τα αποτελέσματα.  
Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και καμπάνια ενημέρωσης, από υγειονομικό κλιμάκιο της περιφέρειας το οποίο θα δίνει πληροφορίες στους κατοίκους για το πώς θα προστατευθούν, προκειμένου να μη νοσήσουν και εκείνοι.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης