Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Στη Ρωσία 12 νέοι θάνατοι, στο Ιράν 125 - Σε ισχύ η διήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας σε πόλεις της Τουρκίας

Κορωνοϊός: Στη Ρωσία 12 νέοι θάνατοι, στο Ιράν 125 - Σε ισχύ η διήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας σε πόλεις της Τουρκίας
Σε ισχύ βρίσκεται ήδη η  απαγόρευση της κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας
Ακόμη 1.667 νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Ρωσία, όπου ο  συνολικός αριθμός φθάνει τα 13.584.
Επιπλέον, στη Ρωσία καταγράφηκαν 12 νέοι θάνατοι και πλέον, στη χώρα αυξήθηκε στους 106 ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Την ίδια ώρα, στο Ιράν καταγράφηκαν 125  νέοι θάνατοι από την πανδημία του κορωνοϊού και έτσι, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται στους 4.357, σύμφωνα με αξιωματούχο των υγειονομικών αρχών, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνει στα 70.029.
Παράλληλα, η  Ινδονησία ανακοίνωσε 330 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό στα 3.842, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, ενώ επιβεβαιώθηκαν 21 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 327.
Στο Καζακστάν δέκα άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στη μόλυνση από την COVID-19, σε μία από τις εγκαταστάσεις διαμονής εργατών που βρίσκεται κοντά στο πεδίο πετρελαϊκών γεωτρήσεων Τενγκίζ, ενώ στη Μαλαισία οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 184 νέα κρούσματα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό στα 4.530 περιστατικά, αλλά και  3 νέους θανάτους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων από το ξέσπασμα της πανδημίας στους 73.
Επίσης, οι Φιλιππίνες ανέφεραν 26 νέους θανάτους και 233 νέα κρούσματα.

Νέα Ζηλανδία: Δυο νέοι θάνατοι

Δύο νέους θανάτους λόγω του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Νέα Ζηλανδία, όπου ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 20 στα 1.035.
Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί στη χώρα, έχουν κλείσει γραφεία, σχολεία και μη απαραίτητες υπηρεσίες.

Αυστραλία: Επιβράδυνση των κρουσμάτων

Στην Αυστραλία ο αριθμός των κρουσμάτων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά την τελευταία εβδομάδα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 86 στα 6.238, ενώ 56 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αργεντινή: Παράταση μέχρι 27 Απριλίου των μέτρων περιορισμού

Μέχρι τις 27 Απριλίου θα παρατείνει η Αργεντινή το καθεστώς «lockdown» που επέβαλε τον περασμένο μήνα,  σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Alberto  Fernández σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, προσθέτοντας ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο στις μεγάλες πόλεις.
Όπως ανέφερε «καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την καμπύλη των νέων κρουσμάτων».
Η Αργεντινή μετρά 1.975 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 82 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 13/4 οι τράπεζες θα λειτουργήσουν κανονικά, αν και κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα.
 
Τουρκία: Σε ισχύ η διήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις
   
Σε ισχύ βρίσκεται ήδη η διήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών προς τα γραφεία των νομαρχών 31 τουρκικών πόλεων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ από τις 00.01 π.μ. της 11ης Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 23.59 της 12ης Απριλίου.
Η απαγόρευση ισχύει για τις ακόλουθες πόλεις: Άδανα, Άγκυρα, Αττάλεια, Αϊδίνι, Μπαλικεσίρ, Προύσσα, Ντενιζλί, Ντιγιαρμπακίρ, Ερζουρούμ, Εσκισεχίρ, Γκαζιαντέπ, Χατάι, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Καχραμάνμαράς, Μάρντιν, Μερσίνα, Μούγλα, Όρντου, Σακάρυα, Σαμσούντα, Ούρφα, Τεκιρντάγ, Τραπεζούντα, Βαν και Ζογκουλντάκ.
Στο μεταξύ, σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10/4, επικράτησε κυκλοφοριακό χάος, ενώ ουρές από κόσμο σχηματίστηκαν στα καταστήματα τροφίμων και τα αρτοποιεία.
Ωστόσο, αργότερα  σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρθηκαν οι εξαιρέσεις της απαγόρευσης, όπως τα αρτοποιεία, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, εταιρείες διανομής δεμάτων και επιστολών, και κέντρα προστασίας κατοικίδιων.
Επίσης οι στρατηγικές εταιρείες ενέργειας, οι εταιρείες διανομής και ορισμένα πρατήρια καυσίμων συνεχίζουν να λειτουργούν και οι εργαζόμενοι σε τέτοιους χώρους απαλλάσσονται της απαγόρευσης, ενώ η απαγόρευση δεν ισχύει ούτε για άτομα που συμμετέχουν σε διαδικασίες ταφής για συγγενείς τους πρώτου βαθμού και άτομα που δίνουν αίμα και πλάσμα στην υπηρεσία της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου.
Ακόμη, εξαιρούνται άτομα που είναι σε υπηρεσία "σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά δίκτυα", σύμφωνα με την εγκύκλιο.
Στο μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 4.447 με το σύνολο να φτάνει πλέον τα 47.029, ενώ οι θάνατοι είναι 1.006.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης