Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Σε λειτουργία έως την Τρίτη 14/4 η πλατφόρμα για την χορήγηση των 800 ευρώ

Γεωργιάδης: Σε λειτουργία έως την Τρίτη 14/4 η πλατφόρμα για την χορήγηση των 800 ευρώ
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση εν μέσω κορωνοϊού να γίνει οποιοσδήποτε πλειστηριασμός α' κατοικίας», ξεκαθάρισε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σε λειτουργία θα τεθεί μέχρι την Τρίτη 14/4 η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για την χορήγηση των 800 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τις μικρές επιχειρήσεις έως 5 εργαζόμενους, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι τα στοιχεία για τις μεταχρονολογημένες επιταγές είναι πάρα πολύ καλά, καθώς κανονικά στην ώρα τους πληρώθηκαν το 87% των επιταγών χωρίς να γίνει χρήση του δικαιώματος προστασίας από τους εκδότες τους, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό είναι δείγμα υγείας της ελληνικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε αναφέρει ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία των Τραπεζών ένα ακόμη εξαιρετικά ελπιδοφόρο νέο υπήρξε για την ομαλή επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Παρά την προστασία των 75 ημερών που δώσαμε, το 87% των επιταγών που δικαιούντο προστασίας εξοφλήθηκε από τους εκδότες τους κανονικά. Τους ευχαριστώ όλους».

 Καμία περίπτωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας εν μέσω κορωνοϊού

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση εν μέσω κορωνοϊού να γίνει οποιοσδήποτε πλειστηριασμός α' κατοικίας», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης  σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών.
 Όπως ανέφερε ο υπουργός «...Οι δανειστές μας έχουν κάποια επιχειρήματα, το κυριότερο είναι το γνωστό περί της κουλτούρας πληρωμών και εκκαθάριση κόκκινων δανείων των τραπεζών, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και μπορείτε να είστε σίγουροι πως η κυβέρνηση έχει τα κατάλληλα επιχειρήματα για να φτάσει στο βέλτιστο αποτέλεσμα».
Τόνισε ότι η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια, αλλά η οποιαδήποτε απόφαση θα υπάρξει μέσα από διάλογο με τους θεσμούς, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει να υπάρξει παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου.
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στους κινδύνους που ίσως μπορεί να υπάρξουν στην απόφαση μίας γενικευμένης μείωσης ενοικίων στις επιχειρήσεις εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την ανακοίνωση νέων ρυθμίσεων ώστε να επαναλειτουργήσει η οικονομία μετά το τέλος της καραντίνας.
Ακόμη,  απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι το εμπόριο παραμένει ζωντανό εν μέσω καραντίνας, καθώς στο ηλεκτρονικό εμπόριο υπάρχει εκτόξευση των πωλήσεων.
Όπως είπε, το ηλεκτρονικό κατάστημα έστω και λίγες εισπράξεις να φέρει σε μια επιχείρηση την βοηθά ουσιαστικά στην επάνοδο μετά τα περιοριστικά μέτρα, ενώ πρότεινε να δημιουργήσουν e-shop και οι επιχειρήσεις που δεν έχουν.
 
www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης