Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (Ιταλία): Ανεπαρκής η συμφωνία του Eurogroup – Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 3 Μαΐου

Conte (Ιταλία): Ανεπαρκής η συμφωνία του Eurogroup  – Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 3 Μαΐου
Εξαιρετικά δυσαρεστημένος με όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 9ης Απριλίου είναι ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte
Ανεπαρκή χαρακτήρισε τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Eurogroup της 9ης Απριλίου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte.
Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση του lockdown στη χώρα μέχρι τις 3 Μαΐου, με εξαίρεση κάποια καταστήματα που θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
Ο Iταλός πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση.
Ανέφερε ότι όσα συμφωνήθηκαν είναι ανεπαρκή και πως η Ιταλία θα πολεμήσει μέχρι τέλους για την έκδοση ενός ευρωομολόγου – κάτι στο οποίο αντιτίθενται χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.
«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρόκειται να υπογράψω τίποτε μέχρι να κερδίσω τη θέσπιση επαρκών μέτρων για την αντιμετώπιση της πρόκλησης του κορωνοϊού.
Η διάθεση φθηνών δανείων είναι ένα εντελώς ανεπαρκές μέτρο.
Δεν έχω πρόθεση να ζητήσω τη βοήθεια του ΕSM» υπογράμμισε.
Τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού επεβλήθησαν στις 9 Μαρτίου και επρόκειτο να διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 13 Απριλίου.
Ωστόσο, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική χώρα, ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να παρατείνει την καραντίνα.
«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, για την οποία φέρω την απόλυτη ευθύνη» δήλωσε ο Giuseppe Conte.
Με τα εργοστάσια κλειστά και τους εργαζόμενους να μην μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, οι παραγωγικοί φορείς προειδοποίησαν για επερχόμενη οικονομική καταστροφή.
Ωστόσο, ο Conte δήλωσε ότι υπολόγισε όλες τις παραμέτρους και λειτούργησε αναλόγως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης