Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Post (Δημοσκόπηση): Το 56% των Δημοκρατικών προτιμούν Cuomo αντί για Biden ως αντίπαλο του Trump τον Νοέμβριο

New York Post (Δημοσκόπηση): Το 56% των Δημοκρατικών προτιμούν Cuomo αντί για Biden ως αντίπαλο του Trump τον Νοέμβριο
Οι Δημοκρατικοί αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο πόσο κακός είναι ως υποψήφιος Joe Biden
Η πλειοψηφία των Δημοκρατικών θέλει τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo ως υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ αντί του Joe Biden, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που μοιράζονται αποκλειστικά με την The Post.
Η εθνική δημοσκόπηση έδειξε ότι το 56% των Δημοκρατικών προτιμά Cuomo, ενώ το 44% θέλει ως υποψήφιο τον Biden - και αυτή η διαφορά των 12 μονάδων ξεφεύγει αρκετά από το περιθώριο λάθους 4,8% για το δημοκρατικό δείγμα των ερωτηθέντων.
Οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι, οι νέοι, οι γυναίκες και οι αυτοπροσδιορισμένοι φιλελεύθεροι επίσης τείνουν να ευνοούν τον κυβερνήτη Cuomo από τον πρώην αντιπρόεδρο.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τη συντηρητική λέσχη Club for Growth και τα κυριότερα σημεία δείχνουν ότι:

     Το 57% από τους ψηφοφόρους (οποιουδήποτε κόμματος) που ψήφισαν την Hillary Clinton το 2016, προτιμούν τον Cuomo.
     Το 53% εκείνων που ψήφισαν τον Trump το 2016, θέλουν οι Δημοκρατικοί να κρατήσουν τον Biden.
     Το 55% των μαύρων ψηφοφόρων ευνοούν τον Cuomo και το 45% θέλουν τον Biden.
     Το 67% των ψηφοφόρων από οποιοδήποτε κόμμα μεταξύ 25-34, προτιμά τον Cuomo.

Ο Cuomo αρνήθηκε τον περασμένο μήνα ότι ήθελε να κατέβει για πρόεδρος, αλλά ορισμένοι Δημοκρατικοί εξακολουθούν να φωνάζουν για μια εναλλακτική λύση προς τον Biden, ο οποίος ξεθωριάζει από την κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια της επιδημίας κοροναϊού, η οποία ανέδειξε το Cuomo με την καθημερινή ενημέρωση τύπου και τους χειρισμούς της κρίσης.
Ο αντιπρόεδρος επικοινωνίας Club for Growth, Joe Kildea, δήλωσε στη The Post ότι τα αποτελέσματα τονίζουν την αδυναμία του Biden ως υποψηφίου.
"Με κάθε σημαντική εκδήλωση ειδήσεων, οι Δημοκρατικοί αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο πόσο κακός είναι ως υποψήφιος Joe Biden και οι Δημοκρατικοί προτιμούν τώρα τον Cuomo", ανέφερε η Kildea.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά από τις 3 ως τις 6 Απριλίου, μεταξύ ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος 1.000 ατόμων από την WPAi, μια από τις τρεις πρώτες εταιρίες που χρησιμοποιούν οι Ρεπουμπλικανοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης