Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία ζητά οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Η Τουρκία ζητά οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Η Τουρκία συζητά με τις ΗΠΑ το ενδεχόμενο αμερικανικής στήριξης
Την οικονομική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής φαίνεται πως ζήτησε η Τουρκία για να αντεπεξέλθει στις δοκιμασίες στις οποίες την υπέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα του δημοσιογραφικού πρακτορείου Reuters.
Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία είναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ με αντικείμενο τη συμφωνία για την εξασφάλιση μιας γραμμής ανταλλαγής νομισμάτων, καθώς και άλλους τρόπους χρηματοδότησης.
Τούρκοι αξιωματούχοι, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τόνισαν ότι παρότι η Άγκυρα ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα, δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεδομένης -όπως τόνισαν- της αρνητικής εικόνας που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας για τη συνεργασία με το Ταμείο.
Σημειώνεται ότι πολλοί αναλυτές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι η μείωση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Τουρκίας θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη δυνατότητα της χώρας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, αυξάνοντας τις ανάγκες της για εξωτερικών δανεισμό.
Επιπλέον, τα μέτρα που έχει λάβει η Άγκυρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα αναμένεται να οδηγήσουν την τουρκική οικονομία σε ύφεση για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών.
Πάντως, η τουρκική λίρα σημείωσε άνοδο 2% την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΔΝΤ Kristalina Georgieva ότι θα συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία με όλα τα μέλη του Ταμείου, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.
Η Fed έχει ενισχύσει τις γραμμές ανταλλαγής νομισμάτων -μέσω των οποίων δέχεται ξένα νομίσματα έναντι δολαρίων- με τις κεντρικές τράπεζες αρκετών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, της Νότιας Κορέας και του Μεξικού, προκειμένου να στηρίξει τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές εν μέσω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης