Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικά δύσκολη για την Ιταλία η συμφωνία του Eurogroup - Καμία λύση για το δημόσιο χρέος

Πολιτικά δύσκολη για την Ιταλία η συμφωνία του Eurogroup - Καμία λύση για το δημόσιο χρέος
H ιταλική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πολιτικό πρόβλημα στο να…πουλήσει τη συμφωνία στο εσωτερικό της και δεύτερον ότι δεν απαντά στο ζήτημα του μακροπρόθεσμου χρέους
Δύο είναι τα βασικά προβλήματα με τη συμφωνία του Eurogroup, σύμφωνα με άρθρο του Ferdinando Giugliano στο Bloomberg.
Πρώτον ότι η ιταλική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πολιτικό πρόβλημα στο να…πουλήσει τη συμφωνία στο εσωτερικό της και δεύτερον ότι δεν απαντά στο ζήτημα του μακροπρόθεσμου χρέους.
Όπως εξηγεί, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, προσφέρει κάποια πολιτική στήριξη στην ΕΚΤ, η οποία βοηθά τις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες που προκύπτουν από την κρίση του κορωνοϊού.
Ωστόσο, αποτυγχάνει να προσφέρει λύση στο ζήτημα που καίει τις περισσότερο ευάλωτες χώρες της Ευρωζώνης, που δεν είναι άλλο από το υψηλό δημόσιο χρέος.
Το πακέτο - το οποίο συμπεριλαμβάνει κάποια καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης , αλλά καμία πρόοδο ως προς την αμοιβαιοποίηση του χρέους - αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά πολιτικά προβλήματα στην Ιταλία.
Εδώ και πολλές εβδομάδες, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, είχε αυξήσει τις προσδοκίες στο εσωτερικό της Ιταλίας, ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει υποστήριξη για το αίτημα της έκδοσης των coronabonds.
Ως εκ τούτου, θα δυσκολευτεί να πείσει την κοινήγ γνώμη της Ιταλίας και τη συγκυβέρνηση Πέντε Αστέρων - Δημοκρατικού Κόμματος, ότι κατάφερε κάτι σημαντικό στο Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης