Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιατρικός Σύλλογος: Η Λάρισα κρατά μια υγειονομική βόμβα στα χέρια της

tags :
Ιατρικός Σύλλογος: Η Λάρισα κρατά μια υγειονομική βόμβα στα χέρια της
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ζήτησε από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουν την δημόσια υγεία
Για «υγειονομική βόμβα» κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας αναφερόμενος στα κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά.
«Δυστυχώς από σήμερα η πόλη της Λάρισας κρατά μία υγειονομική βόμβα στα χέρια της.
Ό,τι δεν θέλαμε να γίνει το προηγούμενο διάστημα και το διαφυλάτταμε σαν κόρη οφθαλμού, εκτός από ορισμένους ανεγκέφαλους, έγινε σε λίγες ώρες» επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνος Γιαννακόπουλος.
Ειδικότερα, σημειώνει: «Από την πρώτη στιγμή, είχε επισημανθεί από μας ότι πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου διαβιούν και συγχρωτίζονται άτομα σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, χρειάζονται ιδιαίτερη ενημέρωση και αντιμετώπιση.  
Πρότασή μας ήταν οι οικισμοί Ρομά να ενημερωθούν από τις κρατικές Υπηρεσίες Υγείας για τα περιοριστικά μέτρα παρουσία δικών τους στελεχών και σε περίπτωση θετικού κρούσματος να μην περιοριστούμε μόνο στην ιχνηλασία του, αλλά να προβούμε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους την 1η, 7η και 14η μέρα ώστε να εντοπίσουμε γρήγορα την διασπορά, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ταχύτατη.
Σε περίπτωση δε, που ανακαλύπταμε μερικά νέα κρούσματα να μπει ο οικισμός σε επιτηρούμενη καραντίνα και να προχωρήσει η δειγματοληψία σε συνοικίες που συνορεύουν με τα "νταμάρια".
Τώρα που οι εξελίξεις μας πρόλαβαν απομένει οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δράσουν ταχύτατα και χωρίς ολιγωρία,  να ενεργήσουν με ευελιξία και να προστατεύσουν την δημόσια υγεία και την ζωή των συμπολιτών μας.
Οι δυνατότητες των δύο ιδιωτικών και του ενός κρατικού  εργαστηρίου εξέτασης των δειγμάτων με την μοριακή μέθοδο PCR είναι ικανή να καθορίσει άμεσα την παραπέρα μας πορεία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης