ΗΠΑ: Θα χαθούν 4,5 εκατ. θέσεις εργασίας έως το 2021 - Πάνω από το 6% η ανεργία

ΗΠΑ: Θα χαθούν 4,5 εκατ. θέσεις εργασίας έως το 2021 - Πάνω από το 6% η ανεργία
Λιγότερες από 2 εκατ. θέσεις εργασίας θα ανακτηθούν έως τα τέλη του 2021, με τον δείκτη ανεργίας να αυξάνεται πάνω από το 6% σε ορίζοντα 21 μηνών
Υψηλή ανεργία στις ΗΠΑ για διάστημα που θα ξεπεράσει το ένα έτος προβλέπουν οι αναλυτές, με φόντο τη ραγδαία συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας στο β΄τρίμηνο του 2020.
Σύμφωνα με το Reuters, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που μπορεί να χαθεί λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 4,5 εκατ. σύμφωνα με τις προβλέψεις 45 οικονομολόγων της National Association for Business Economics.
Λιγότερες από 2 εκατ. θέσεις εργασίας θα ανακτηθούν έως τα τέλη του 2021, με τον δείκτη ανεργίας να αυξάνεται πάνω από το 6% σε ορίζοντα 21 μηνών.
Πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα στην αμερικανική οικονομία, που ανακόπτει την πολύ θετική πορεία των τελευταίων ετών.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ήδη σε ύφεση και θα παραμείνει έτσι κατά τη διάρκεια του α΄εξαμήνου 2020, εκτιμά η Constance Hunter, πρόεδρος της NABE και επικεφαλής οικονομολόγος της KPMG.
Η ίδια εκτιμά ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν έως τα τέλη του 2020, με οδηγό τα δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα στήριξης, με την ανάπτυξη να αναμένεται στο +6% έως τα τέλη του έτους.
Ωστόσο, θα έχει προηγηθεί ένα καταστροφικό δεύτερο τρίμηνο, με τη μέση εκτίμηση να κάνει λόγο για πτώση του ΑΕΠ κατά 26,5%.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS