Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως ο κορωνοϊός μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος του υπερτουρισμού

tags :
Πως ο κορωνοϊός μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος του υπερτουρισμού
Το εύλογο ερώτημα που «γεννάται» είναι μήπως τελικά ήρθε η ώρα της μείωσης του υπερτουρισμού
Οι επιπτώσεις στον τουρισμό από τον κορωνοϊό είναι τεράστιες παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Oxford Economics ο αντίκτυπος στον τουρισμό θα μπορούσε να είναι έξι φορές μεγαλύτερος από αυτό που προκλήθηκε από την 11η Σεπτεμβρίου.
Το εύλογο ερώτημα που «γεννάται» είναι μήπως τελικά ήρθε η ώρα της μείωσης του υπερτουρισμού. Σε αυτό προσπαθεί να απαντήσει το tourism review σε πρόσφατο άρθρο του.

Προς μείωση της εναέριας κυκλοφορίας
Ο αριθμός των αεροπορικών πτήσεων έχει μειωθεί σημαντικά. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο Flightradar24, ο οποίος παρέχει μια ζωντανή εικόνα των αεροπορικών ταξιδιών σε όλο τον κόσμο, έχει καταγράψει το 44% του αριθμού των πτήσεων ταυτόχρονα πέρυσι, με “μόνο” 7,150 ταυτόχρονες πτήσεις την εποχή εκείνη.
Αυτά είναι καλά νέα για το περιβάλλον, δεδομένου ότι μόνο η αεροπορία είναι υπεύθυνη για περίπου το 2% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG).

Επισκέψεις σε αξιοθέατα από …..τον καναπέ
Τα μουσεία σε όλο τον κόσμο κινούνται πλέον στην ψηφιακή εποχή. Μερικά από αυτά προσφέρουν εικονικές περιηγήσεις. Δεκαπέντε από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, για παράδειγμα, αποφάσισαν να παραμείνουν (τουλάχιστον μερικώς) “ανοιχτά” στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του Λούβρου στο Παρίσι, του Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ και του Met στη Νέα Υόρκη.
Για να μην αναφέρουμε την πλατφόρμα Google Arts and Culture, η οποία από το 2011 προσφέρει εικονικές επισκέψεις σε ορισμένα μουσεία ή μέρη και τη δυνατότητα προβολής χιλιάδων έργων υψηλής ευκρίνειας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης