Τελευταία Νέα
BN DATAROOM

Διπλωματία της μάσκας και από την Τουρκία στα Βαλκάνια....

Διπλωματία της μάσκας και από την Τουρκία στα Βαλκάνια....
Την διπλωματία…της μάσκας επιστρατεύει τις μέρες αυτές η Τουρκία με αποστολές στρατιωτικών αεροσκαφών που μεταφέρουν υγιεονομικό υλικό σε όλα τα Βαλκάνια (πλην Ελλάδος…), αλλά και στην Ισπανία και την Ιταλία που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοιό.

Απορίας άξιον είναι που βρίσκει τα περισσευούμενα αποθέματα…
-Τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η γειτονική χώρα μετά από ένα πρώτο διάστημα που εμφανιζόταν…άτρωτη από τον ιό (ως τα μέσα Μαρτίου επέμενε να μην δηλώνει κρούσματα!), φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά.
Γι αυτό και οι ειδικοί εκτιμούν ότι…σερβίρονται μαγειρεμένα.
Βάσει στοιχείων της 9ης Απριλίου η Τουρκία δήλωνε 38.226 κρούσματα και 812 θανάτους, δηλαδή 10 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, που θεωρείται μία ικανοποιητική επίδοση (λίγο χειρότερη από την αντίστοιχη ελληνική)

-Εντυπωσιάζει επίσης το γεγονός πώς φέρεται να έχει κάνει περισσότερα τέστ π.χ. από την Γαλλία, μεγάλος αριθμός των οποίων είναι τουρκικής παραγωγής (και άγνωστης…αξιοπιστίας).
Την ίδια ώρα η καμπύλη εξάπλωσης από «ευθεία γραμμή» στις 14 Μαρτίου φαίνεται να εκτινάσσεται καθημερινά και στο εσωτερικό της χώρας πυκνώνουν οι φόβοι ότι τα κρούσματα υποεκτιμώνται. Ανεξάρτητες πηγές πληροφόρησης υπολογίζουν ότι στην πραγματικότητα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί.

-Κύρια εστία υγιειονομικής κρίσης αποτελεί η Κωσταντινούπολη, όπου έχει εντοπιστεί το 60% των κρουσμάτων.
Η αργοπορία στην επιβολή μέτρων για περιορισμό εσωτερικών μετακινήσεων καθώς και ο χαοτικός επαναπατρισμός δεκάδων χιλιάδων Τούρκων (φοιτητών, προσκυνητών, εργαζόμενων εξωτερικού κλπ), που έγινε χωρίς στοιχειώδεις προβλέψεις προφύλαξης δημιουργούν υποψίες τεράστιας εξάπλωσης της πανδημίας.

-Προς την ίδια κατεύθυνση συνηγορούν οι μεγαλόστομες εξαγγελίες Ερντογάν για την δημιουργία δύο γιγαντιαίων νοσοκομείων σε χρόνο εξπρές, ειδικά για την αντιμετώπιση του κορωνοιού.
Τα νοσοκομεία(το ένα στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου Αττατούρκ και το άλλο στο Σαντσάκ-Τεπέ της ασιατικής ακτής του Βοσπόρου) θα κατασκευασθούν και θα εξοπλιστούν, κατά δήλωση Ερντογάν, μέσα σε…45 μέρες.
Ομολογουμένως τέτοια σπουδή μάλλον πανικό προδίδει παρά, αυτοπεποίθηση για την διαχείριση της κρίσης.

-Την…κοτσάνα της καραντίνας διεκδικεί η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας που μιλώντας με τον πρωθυπουργό, ανακάλυψε μια… «όμορφη παράδοση» στην καθημερινή εμφάνιση των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.
Ομολογουμένως την ανακοίνωση θανάτων, διασωληνώσεων και επιδημικών κρουσμάτων, δεν την λες και…όμορφη παράδοση!

-Είναι φανερό ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι άπειρη στην εκφορά δημόσιου λόγου, αλλά πριν καταπιαστεί με το facebook, το twitter και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να κάνει μερικά ταχύρρυθμα…
Οι προκάτοχοι της με την εξαίρεση… Σαρτζετάκη ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης