Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Ήταν μια σπουδαία μέρα για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

tags :
Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Ήταν μια σπουδαία μέρα για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
«Είναι σημαντικό ότι όλοι μας θα προχωρήσουμε σε μια κοινή αντίδραση» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz
Σπουδαία μέρα για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη χαρακτήρισε την 9η Απριλίου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκρινε το βράδυ της Πέμπτης ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι 27 για την κοινή αντίδραση στον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία σήμανε «μια σπουδαία μέρα για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».
«Είναι σημαντικό ότι όλοι μας θα προχωρήσουμε σε μια κοινή αντίδραση, η οποία θα επιτρέψει στα κράτη μας να ξεπεράσουν τις υγειονομικές προκλήσεις, αλλά επίσης και τις οικονομικές προκλήσεις» που εγείρει η ασθένεια COVID-19, τόνισε ο Scholz σε ανακοίνωση που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Έπειτα από «πολύ μακρές συνομιλίες», οι 27 κατέληξαν σε «συναίνεση» ως προς το να υπάρξει «σθεναρή αντίδραση» σε αυτή την κρίση άνευ προηγουμένου, που έχει παραλύσει τη Γηραιά Ήπειρο κι έχει γονατίσει πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες, συνέχισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Ο Olaf Scholz επισήμανε μέτρα όπως η «σθεναρή στήριξη στις επιχειρήσεις», η «σαφής υποστήριξη στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες», δηλαδή η χρηματοδότηση των ταμείων ανεργίας ώστε να καλύπτουν μέρος των μισθών τους όσο τίθενται εν μέρει σε ανεργία, και ο δανεισμός «στα κράτη που το έχουν ανάγκη» μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).
Η συμφωνία που κλείστηκε στις Βρυξέλλες είναι «καλό μήνυμα για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι έτσι ξέρουν ότι τα κράτη της δρουν μαζί» και ότι «η ΕΕ λειτουργεί» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης