Τελευταία Νέα
Speculator

Ο Παναγιώτης Αλεξάκης αφού παραιτήθηκε και μετά αρνήθηκε τώρα επιστρέφει στο ΔΣ της Folli Follie

tags :
Ο Παναγιώτης Αλεξάκης αφού παραιτήθηκε και μετά αρνήθηκε τώρα επιστρέφει στο ΔΣ της Folli Follie
Κατεβαίνουν από το τραίνο ένα ένα τα μέλη του ΔΣ - Το οκταμελές … πλέον όργανο και οι φόβοι παράλυσης
Την ώρα που ο ένας μετά τον άλλο τα διορισμένα μέλη του ΔΣ της Folli Follie από το δικαστήριο μετά την προσφυγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατεβαίνουν παραιτούμενοι από το τραίνο εμφανίζεται και ένας πρόθυμος να ξανανέβει. Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου καθηγητή κ Παναγιώτη Αλεξάκη ο οποίος θήτευσε στο ΔΣ της εταιρίας κατά την τελευταία θυελλώδη διετία από το ξέσπασμα του μεγάλου σκανδάλου.
Συγκεκριμένα ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ως και το Μάρτιο του 2019 όπου αντικαταστάθηκε άγνωστο υπό ποιες συνθήκες από το Χαράλαμπο Κύρκο ο οποίος σε χρόνο ρεκόρ παραιτήθηκε από το ΔΣ αντιλαμβανόμενος προφανώς το τι ακριβώς συμβαίνει και τι κινδύνους κρύβει η συμμετοχή στη διοίκηση μιας εταιρίας όπου παρά το σκάνδαλο τα νήματα κινούσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παναγιώτης Αλεξάκης εισήλθε στο ΔΣ μετά την παραίτηση του κ. Δημήτρη Βαλαχή ενώ πριν τον κ. Βαλαχή είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις άλλων τριών μελών που είχαν οριστεί από το δικαστήριο και συγκεκριμένα του Μιχαήλ Μαδιανού, του Βασίλειου Παρλαβάντζα και του Στυλιανού Φράγκου.
Ο κ. Βαλαχής ήταν ένα από τα δύο μέλη που είχαν διοριστεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όταν της δόθηκε η σχετική δυνατότητα από το νόμο.
Βέβαια το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Παναγιώτης Αλεξάκης περιλαμβανόταν στην αρχική πρόταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς το δικαστήριο αλλά την τελευταία στιγμή δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του.
Συμπωματικά το bankingnews είχε την προηγούμενη αποκαλύψει ότι «σύμφωνα με απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης ΔΣ της 30.10 2019 (το απόσπασμα βρίσκεται στην κατοχή του bankingnews όταν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης του εσωτερικού ελεγκτή της Folli Follie κ. Δημητρακόπουλου (στον οποίο είχαν ήδη ασκηθεί διώξεις) από τον Πρόεδρο του Nomination Committee κ. Κεφαλογιάννη οι κ.κ. Αλεξάκης και Πεντάζος αντιτάσσονται ισχυριζόμενοι ότι έχει το τεκμήριο της αθωότητας και δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τη θέση του χωρίς αυτό να θεωρηθεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του !!!
Δηλαδή κατά τους κ.κ Αλεξάκη και Πεντάζο ο εσωτερικός ελεγκτής της Folli Follie από το 2012 όπου έγιναν όργια με τις οικονομικές καταστάσεις είχε το … τεκμήριο της αθωότητας και έπρεπε να παραμείνει στην εταιρία».
Τέλος, επισημαίνεται ότι η είσοδος Αλεξάκη η οποία είναι η μόνη εκτός απόφασης δικαστηρίου οδηγεί τη Folli Follie σε οκταμελές ΔΣ.
Με βάση το καταστατικό της εταιρίας  το ΔΣ απαρτίζεται από 7 έως 13 μέλη και μπορούσε να διοικηθεί χωρίς την προσθήκη Αλεξάκη.
Προφανώς όμως υπάρχει φόβος νέων παραιτήσεων και παράλυσης του ΔΣ της εταιρίας, πράγμα που μπορεί να αποτελεί στόχο και της οικογένειας Κουτσολιούτσου η οποία αλώνιζε μέχρι πριν από λίγους μήνες στην εταιρία παρά τα εγκλήματα που έχει διαπράξει στη διαχείρισή της.
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης