Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση καταγράφει ο δείκτης δολαρίου λόγω του νέου προγράμματος της Fed, στις 99 μονάδες

Πτώση καταγράφει ο δείκτης δολαρίου λόγω του νέου προγράμματος της Fed, στις 99 μονάδες
Το δολάριο ΗΠΑ, το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε στις 99 μονάδες
Ήπια πτώση, περίπου -0,7%, καταγράφει το δολάριο, μετά την εξαγγελία του νέου δανειακού προγράμματος της Fed, ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για να ενισχύσει τις πολιτείες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας των ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν αιτηθεί επιδόματα ανεργίας ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, με τις επιχειρήσεις να κλείνουν σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι αποφάσεις της Fed συνέβαλαν στην αντιστάθμιση των δυσοίωνων μηνυμάτων που εκπέμπονται από την αγορά.
Η Fed, αν μη τι άλλο, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, έως ότου η αμερικανική οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει από τη φονική νόσο του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell.
Ο δείκτης δολαρίου που μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων υποχώρησε σε ένα χαμηλό εβδομάδας στα 99,5 δολάρια (-0,67%).
Οι μετοχές ανέβηκαν, καθώς η αισιοδοξία στην αγορά αυξάνεται χάρη στην προσδοκία πως η πανδημία έχει φτάσει στην κορύφωσή της.
Μοιραία μειώθηκε η ζήτηση σε δολάριο, ως ένα ασφαλές καταφύγιο.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης