Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά επτά ετών παραμένει ο χρυσός εν αναμονή ΗΠΑ - Στο +2,8% και τα 1.732,7 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά επτά ετών παραμένει ο χρυσός εν αναμονή ΗΠΑ - Στο +2,8% και τα 1.732,7 δολ. ανά ουγγιά
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο χρυσός και οι αγορές κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση
Κέρδη καταγράφει σήμερα Πέμπτη (9/4) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τα επιδόματα ανεργίας αργότερα εντός της ημέρας.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύθηκε κατά +2,87% στα 1.732,7 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.700 δολαρίων.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 108,87 γεν, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχωρεί κατά -0,04% στια 100,13 μονάδες.
Το πολύτιμο μέταλλο και οι αγορές κινούνται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ συνήθως η πορεία τους είναι αντιστρόφως ανάλογη.
Αργότερα εντός της ημέρας, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία που αφορούν τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί νέο «άλμα» κατά 5 εκατομμύρια αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις κατέγραψαν άνοδο κατά 6,6 εκατομμύρια, ενώ η αύξηση των αιτήσεων πριν από δύο εβδομάδες είχε διαμορφωθεί στα 3,3 εκατομμύρια.
Επιπλέον, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ θα εκτοξευτεί σε διψήφιο αριθμό τον Απρίλιο, έναντι ήπιας αύξησης στο 4,4% τον προηγούμενο μήνα.
Ορισμένοι επενδυτές εκτιμούν ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού θα αρχίσει να καταγράφει επιβράδυνση μετά την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που έδωσε ώθηση στις τιμές του πολύτιμου μετάλλου.
«Οι ΗΠΑ και η Ερυώπη ευελπιστούν ότι τα μοντέλα εκτιμήσεων για τα νέα κρούσματα θα αποδειχθούν σωστά και ότι η καμπύλη θα έχει κορυφωθεί για αυτούς», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής αναλυτής της Kitco Metals, Jim Wyckoff.
«Από τεχνικής άποψης, οι ταύροι του χρυσού θα έχουν σταθερό βραχυπρόθεσμο τεχνικό πλεονέκτημα, εν μέσω μίας ανοδικής τάσης στη θέση τους, γεγονός που υποδεικνύει σε μεγάλο βαθμό ότι η διαδρομή ελάχιστης αντίστασης για τις τιμές θα παραμείνει στο περιθώριο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε ο κ. Wyckoff.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το ασήμι ενισχύεται κατά +2,01% στα 15,51 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για την πλατίνα ενισχύεται κατά +0,67% στα 738,55 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης