Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -2,8% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο του 2020

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -2,8% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο του 2020
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020 η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (4/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενη πιέσεις τόσο από τον μεταποιητικό όσο και από τον κατασκευαστικό κλάδο.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας υποχώρησε κατά -2,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -2,8% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω πτώση στο -3%.
Παράλληλα, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε πτώση της τάξεως του -3,9% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης -3,7% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -4%.
Όσον αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο, η παραγωγή κατέγραψε ετήσια πτώση της τάξεως του -2,7%, έναντι ετήσιας ανόδου +0,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί ετήσια άνοδος κατά +0,2%.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%, ενώ η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +0,5%.
Για το σύνολο του τριμήνου Δεκεμβρίου 2019-Φεβρουαρίου 2020, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -2,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, καθώς η μεταποιητική παραγωγή κατέγραψε πτώση της τάξεως του -3,5% για το ίδιο διάστημα.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, το ΑΕΠ της Βρετανίας για το ίδιο τρίμηνο κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η μεγαλύτερη θετική συμβολή στο βρετανικό ΑΕΠ προήλθε από τον κλάδο υπηρεσιών, ο οποίος αναπτύχθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης