Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στραμμένα τα βλέμματα - Ρωσία: «Ναι» σε μείωση της παραγωγής μας κατά 2 εκατ. βαρέλια

Στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στραμμένα τα βλέμματα - Ρωσία:  «Ναι» σε μείωση της παραγωγής μας κατά 2 εκατ. βαρέλια
Ακόμα και στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, ο ρόλος των ΗΠΑ παραμένει κομβικός
Στη σημερινή (9/4/2020) συνεδρίαση του ΟΠΕΚ με τη συμμετοχή και της Ρωσίας, είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα.
Επί τάπητος είναι η μείωση της παραγωγής πετρελαίου ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην αγορα, που έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την κρίση του κορωνοϊού.
Η Ρωσία εμφανίζεται θετική σε μείωση της παραγωγής έως 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία, «η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία πρέπει να λύσουν τις διαφορές του σχετικά με τα σχέδια τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής».
Υπενθυμίζεται ότι Σαουδική Αραβία και Ρωσία έχουν προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής, κάτι που άσκησε πτωτικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.
Ωστόσο, οι περικοπές στην παραγωγή, που είχαν υιοθετηθεί ως μέτρο αρκετές φορές στο παρελθόν, είθισται να δίνουν ώθηση στις τιμές και αυτή η στρατηγική αναμένεται να συζητηθεί και στην επερχόμενη συνάντηση.
«Η μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής της που μπορεί να δεχθεί η Ρωσία σε οποιοδήποτε σενάριο είναι 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα» επισημαίνουν δύο ρωσικές πηγές.

Ο ρόλος των ΗΠΑ

Ακόμη και σε περίπτωση που επιτευχθεί συναίνεση για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου, κρίσιμος θα είναι ο ρόλος των ΗΠΑ για το κατά πόσο θα ακολουθήσουν και οι Αμερικανοί παραγωγοί μια πολιτική περικοπών.
Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει ήδη σε περικοπές της παραγωγής αργού πετρελαίου και μέχρι στιγμής δεν έχουν δεσμευθεί επίσημα σε νέα περικοπή, εξαιτίας του αντιμονοπωλιακού νόμου που ισχύει στη χώρα.
Η Μόσχα, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα αποδεχθεί μια συμφωνία στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, μόνο εάν συμμετάσχουν και οι ΗΠΑ στη συνολική περικοπή της παραγωγής πετρελαίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης