Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι επενδύσεις που εξετάζονται για στήριξη της ελληνικής οικονομίας την επόμενη μέρα του κορωνοϊού

Οι επενδύσεις που εξετάζονται για στήριξη της ελληνικής οικονομίας την επόμενη μέρα του κορωνοϊού
Σε αναζήτηση επενδυτών η κυβέρνηση
Σε μία χρονική συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις αλλά και τις επενδύσεις στην χώρας μας, η αναζήτηση αχτίδας φωτός, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική από την κυβέρνηση. 
Ετσι μετά το ενδιαφέρον του αμερικανικού fund Blackstone, οι επικεφαλής του οποίου επιδιώκουν να ολοκληρώσουν, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, τις εργασίες ανακαίνισης σε ξενοδοχεία που έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιό του προκειμένου να τα λειτουργήσουν τη φετινή τουριστική σεζόν, έχοντας μάλιστα επικοινωνήσει και με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μία νέα επένδυση έρχεται στο τραπέζι.
Πρόκειται για την επένδυση  της εταιρείας «Landis+Gyr» που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες διεθνώς, την οποία τα στελέχη της είχαν σχετική συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Η επένδυση αφορά την κατασκευή νέας μονάδας στην Κόρινθο και τη δημιουργία 170 νέων θέσεων εργασίας από την εταιρεία, η οποία είναι παγκοσμίως ο κορυφαίος προμηθευτής λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας όσον αφορά την «έξυπνη» μέτρηση, την «έξυπνη» υποδομή πληροφοριών και τις «έξυπνες» υποδομές.
Στη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε την προσήλωση της κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων και τόνισε ότι η κρίση λόγω κορονοϊού, όχι μόνο δεν επιβραδύνει αλλά αντιθέτως ενισχύει την απόφαση για τη μετάβαση στη νέα ενεργειακή εποχή και στην “πράσινη ενέργεια”. Τόνισε, επίσης, ότι η κρίση οδήγησε σε πολύ σύντομο διάστημα σε ψηφιακές αλλαγές που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες.
Να σημειωθεί ότι η Landis+Gyr A.E είναι θυγατρική του πολυεθνικού Ομίλου Landis+Gyr, η οποία το 2015 μετέφερε την παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης από το Zug (Τσουγκ) της Ελβετίας στην Κόρινθο. Επίσης, από τον Ιούλιο του 2017 ανέλαβε την παραγωγή προϊόντων που μέχρι τότε η παρήγαγε συγγενική της εταιρεία στη Βρετανία. Ακόμη, αργότερα ανέλαβε την παραγωγή προϊόντων που παρήγαγε συγγενική της εταιρεία στη Γαλλία. Η διαδικασία «μεταφοράς» παραγωγής από άλλες μονάδες του ελβετικού ομίλου άρχισε ουσιαστικά το 2012, με αποτέλεσμα από τότε να έχουν υπερτετραπλαστεί οι πωλήσεις της ελληνικής βιομηχανίας.
Στα τέλη του 2017 η επιχείρηση είχε ολοκληρώσει επιτυχώς την εγκατάσταση γραμμής παραγωγής Ripple Control Receivers που παρήγαγε μέχρι τότε γαλλική εταιρεία του διεθνούς ομίλου.
Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική θυγατρική το 2011, μεσούσης της κρίσης, κόντεψε να βάλει λουκέτο, λόγω των ζημιών που είχε.
Τότε, από την μητρική είχε εξεταστεί από την μητρική, να μεταφερθεί η παραγωγή στην Κόρινθο σε άλλη χώρα.
Το ενδεχόμενο όμως αυτό τελικά απεφεύχθει, καθώς η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής ήρθε σε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων και υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις της τάξεως του 12%.
Παράλληλα υπεγράφησαν και κάποια μεγάλα συμβόλαια και πλέον η πορεία της Landis +Gyr A.E είναι ικανοποιητική.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για την χρήση 01/04/2018 – 31/03/2019 ανήλθε σε 160,6 εκατ. ευρώ έναντι 130,1 εκατ ευρώ σημειώνοντας αύξηση 23%. Τα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν σε 11,8 εκατ ευρώ την κλειόμενη χρήση έναντι 8 εκατ ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 47%.
Τα κέρδη προ φόρων, διαμορφώθηκαν σε 9,5 εκατ ευρώ την κλειόμενη χρήση έναντι 5,1 εκατ ευρώ την
προηγούμενη χρήση, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 5,6 ρκατ ευρώ στην κλειόμενη χρήση έναντι
κερδών 3,3 εκατ ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Εντός της χρήσης ολοκληρώθηκε η επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας των βάσεων μετρητή Focus και εγκρίθηκε η μεταφορά της παραγωγικής δραστηριότητας των μετρητών Ε850 από το Zug της Ελβετίας στην Κόρινθο.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης