Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σύστημα τηλεϊατρικής έθεσε στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής

Σύστημα τηλεϊατρικής έθεσε στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής
H Περιφέρεια Αττικής έθεσε στη διάθεση των πολιτών σύστημα τηλεϊατρικής, σε συνέργεια με τον ΙΣΑ και την εταιρία «Doctor Next 2 Me»
Ένα καινοτόμο σύστημα τηλεϊατρικής, το «Doctor Next 2 Me», τέθηκε δωρεάν στη διάθεση των πολιτών καθ' όλο το 24ωρο, παρέχοντας τη δυνατότητα ασφαλούς βιντεοκλήσης και επικοινωνίας με ιατρό κάθε ειδικότητας από τους 1124 εγγεγραμμένους εθελοντές, προκειμένου να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλές.
Η εφαρμογή αποτελεί συνέργεια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ με την εταιρία που ανέπτυξε το «Doctor Next 2 Me», προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να προστατευθεί περαιτέρω ο ασθενής κατά την παρούσα υγειονομική κρίση.
Ξεκίνησε την Κυριακή, (5 Απριλίου) και σε λίγες ώρες επικοινώνησαν περισσότεροι από 500 ασθενείς οι οποίοι σχολίασαν θετικά την συνέργεια.
Για την εφαρμογή ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, ανέφερε ότι εντάσσεται στο δίχτυ προστασίας που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ για τους πολίτες, προσθέτοντας:
«Αξιοποιούμε τη τεχνολογία για να ενισχύσουμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, με στόχο να διασφαλιστεί τόσο η παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων όσο και η παρακολούθηση των ασθενών με κορωνοϊό που παραμένουν στο σπίτι προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές επιπλοκές και να μην καταλήξουν όλα αυτά τα περιστατικά στα νοσοκομεία».
Ευχαρίστησε τους εθελοντές και την εταιρία Doctor Next 2 Me που σχεδίασε και διέθεσε δωρεάν για το διάστημα της παρούσας κρίσης την πλατφόρμα, δίνοντας ένα ακόμα «σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε κανένα σπίτι, καμιά οικογένεια, κανείς συμπολίτης μας να μη μείνει μόνος στις δύσκολές μέρες που διανύουμε. Με όλες τις δυνάμεις μας είμαστε δίπλα στους πολίτες της Αττικής».
Από την πλευρά του ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής του Doctor Next 2 Me, Απόστολος Καγκελάρης, τόνισε ότι:
«Στις κρίσεις, τις λύσεις τις δίνουμε όλοι μαζί».
Σημείωσε ότι από πλευράς εταιρίας «έχοντας πολυετή εμπειρία στον τομέα των πρωτότυπων mobile εφαρμογών και διαθέτοντας ένα πολύτιμο εργαλείο τηλεϊατρικής & επειγουσών υπηρεσιών υγείας, που μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα το κοινό στην εύρεση γιατρού σε ώρα έκτακτης ανάγκης, την πλατφόρμα Doctor Next 2 Me, προσαρμόσαμε στις ανάγκες της κρίσης που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός την εφαρμογή και την διαθέσαμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες και όλους τους Έλληνες γιατρούς, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, εντελώς δωρεάν, και με τρόπο απλούστατο στη χρήση: μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης