Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Ενέκρινε κονδύλι πάνω από 130 εκ. δολάρια, για μισθούς γιατρών - νοσηλευτών του Covid-19 και ΜμΕ

Putin (Ρωσία): Ενέκρινε κονδύλι πάνω από 130 εκ. δολάρια, για μισθούς γιατρών - νοσηλευτών του Covid-19 και ΜμΕ
Με εχθρική εισβολή παρομοίασε την πανδημία ο Putin - Μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις
Αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών και των νοσηλευτών, που φροντίζουν πάσχοντες από κορωνοϊό ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και περιφερειακούς διοικητές, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου δήλωσε πως η κυβέρνηση θα διαθέσει περισσότερα από 10 δισ. ρούβλια (132.500.000 δολ.) στην μάχη κατά της πανδημίας.
«Αποφασίσαμε τις πρόσθετες πληρωμές σε γιατρούς, νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό, που δουλεύουν σε ειδικές συνθήκες και έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας.
Τα κονδύλια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τους σκοπούς αυτούς - περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ρούβλια - έχουν διατεθεί και σύντομα θα φτάσουν στις περιφέρειες», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Εργάζονται με αυταπάρνηση ως μία ομάδα», είπε ο Putin για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που φροντίζει ασθενείς με Covid-19 και τους παρομοίασε με τους στρατιώτες, που μάχονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Ο ίδιος, δήλωσε πως σε αυτούς τους ανθρώπους θα χορηγηθούν τα ίδια ασφαλιστικά προνόμια, που η κυβέρνηση δίνει στον ρωσικό στρατό.
Ο Putin ανακοίνωσε αυξήσεις από 20.000 μέχρι 80.000 ρούβλια για το ιατρικό προσωπικό που φροντίζει ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίες θα καταβάλλονται για τρεις μήνες, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.
Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τους κατά τόπους διοικητές να ενισχύσουν τις μονάδες υγείας εν μέσω της πανδημίας και τόνισε την ανάγκη «να δοθεί μάχη για τη ζωή κάθε ανθρώπου σε κάθε περιοχή».

Τα νέα μέτρα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος εξήγγειλε νέα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων και ανακοίνωσε πως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες.
Επίσης, σε αυτές τις επιχειρήσεις θα δοθεί η δυνατότητα για διακανονισμό φορολογικών χρεών μέσα σε ένα έτος, μετά την άρση των απαγορεύσεων για τις επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε ισχύ εξαιτίας της πανδημίας.
Προτεραιότητα βοήθειας θα δοθεί σε εκείνες τις επιχειρήσεις, που δεν θα κάνουν απολύσεις ενώ στην αντίθετη περίπτωση, η βοήθεια θα δοθεί απευθείας στους απολυμένους εργαζόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης