Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό παρά την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα - Στο +0,01% και τα 1.684 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη για τον χρυσό παρά την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα - Στο +0,01% και τα 1.684 δολ. ανά ουγγιά
Χρυσός και αγορές κινήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα προς την ίδια κατεύθυνση
Οριακά κέρδη κατέγραψε σήμερα Τετάρτη (8/4) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα υψηλά επτά ετών στα οποία είχε σκαρφαλώσει χθες, παρά την αυξημένη αβεβαιότητα που υπάρχει για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 σημείωσε οριακή άνοδο +0,01% στα 1.684 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας ξεπεράσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση τη ζώνη των 1.700 δολαρίων.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,17% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 108,86 γεν, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,28% στις 100,19 μονάδες.
Αν και η πορεία του χρυσού και των χρηματοπιστωτικών αγορών είναι συμήθως αντιστρόφως ανάλογη, σήμερα είναι η δεύτερη συνεχόμενη μέρα κατά την οποία και το πολύτιμο μέταλλο και οι αγορές κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.
«Η στροφή προς το ρίσκο έχει επιστρέψει στις αγορές, καθώς τα νέα κρούσματα υποχωρούν, και αυτό έχει επηρεάσει τις τιμές του χρυσού», τονίζει ο αναλυτής εμπορευμάτων της Quantitative Commodity Research, Peter Fertig, ο οποίος προσθέτει ότι «οι υψηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα είναι επίσης αρνητικές για τον χρυσό».
Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ότι «ορισμένοι επενδυτές φοβούνται ότι η νομισματική πολιτική θα οδηγήσει σε πληθωρισμό», διευκρινίζοντας ότι «για αυτούς η αγορά χρυσού σε αυτά τα επίπεδα παραμένει ελκυστική».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Μαΐου 2020 υποχωρεί κατά -1,07% στα 15,31 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για την πλατίνα υποχωρεί κατά -4,8% στα 740,20 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης