Πέτσας: Έως τις 10/4 η προθεσμία για τους μικρομεσαίους για την επιτρεπτέα προκαταβολή

Πέτσας: Έως τις 10/4 η προθεσμία για τους μικρομεσαίους για την επιτρεπτέα προκαταβολή
Σε 1 δις ευρώ το αρχικό ύψος του πενταετούς προγράμματος είπε ο κ.Πέτσας
Προθεσμία έως τις 10 Απριλίου έχουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο μέτρο, ο κ.Πέτσας τόνισε ότι το αρχικό ύψος του πενταετούς προγράμματος ανέρχεται σε 1 δις  ευρώ.
«Το πρώτο έτος, αποτελεί περίοδο χάριτος, χωρίς υποχρέωση καταβολής δόσεων.
Η αποπληρωμή πραγματοποιείται τα επόμενα τέσσερα έτη, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο» είπε ο κ.Πέτσας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για την επιβίωση και την ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας τους, αφού, όπως είπε «αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να επωφεληθούν από το συγκεκριμένο μέτρο, μπορούν να μπαίνουν από σήμερα 8/4 και μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» ( www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS