Τελευταία Νέα
Διεθνή

RIA Novosti: Έτοιμη η νέα συμφωνία ΟΠΕΚ και Ρωσίας για το πετρέλαιο - Μετά την Παρασκευή 10/4 οι τελικές αποφάσεις

RIA Novosti: Έτοιμη η νέα συμφωνία ΟΠΕΚ και Ρωσίας για το πετρέλαιο - Μετά την Παρασκευή 10/4 οι τελικές αποφάσεις
Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ έχουν ήδη ετοιμάσει το νέο σχέδιο για τις περικοπές στην παραγωγή, το οποίο θα συζητηθεί επίσημα αύριο
Στο γεγονός ότι η Τεχνική Επιτροπή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας έχει ήδη ετοιμάσει τη νέα συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου αναφέρθηκε σήμερα (8/4) το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις συνομιλίες των υπουργών Ενέργειας των G20.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το RIA Novosti, επικαλούμενο πηγές από τον ΟΠΕΚ, η Τεχνική Επιτροπή των δύο πλευρών έχει ήδη ετοιμάσει το σχέδιο για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, ενώ αργότερα εντός της ημέρας ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, θα συζητήσει το σχέδιο με τις χώρες του ΟΠΕΚ+.
«Το σχέδιο της Τεχνικής Επιτροπείς για τις ποσοστώσεις στην παραγωγή πετρελαίου είναι ήδη έτοιμο», δήλωσε η πηγή του ΟΠΕΚ, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο είναι άκρως εμπιστευτικό και θα συζητηθεί αύριο».
Παράλληλα, το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι ο γεγνικός γραμματέας του ΟΠΕΚ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία αργότερα εντός της ημέρας με ορισμένες χώρες της συμμαχίας, προκειμένου να συζητήσει την ετοιμότητα των χωρών να μειώσουν την παραγωγή τους και να ακούσε τις προτάσεις τους.
Ωστόσο, διευκρινίζει ότι καμία από όλες αυτές τις πληροφορίες δεν πρόκειται να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό πριν από την ολοκλήρωση της αυριανής τηλεδιάσκεψης του ΟΠΕΚ+.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή (10/4) οι υπουργοί Ενέργειας των G20 αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν το σενάριο μίας ευρύτερης μείωσης στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να ισορροπήσει η αγορά.
Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας θα ολοκληρωθεί αύριο, το RIA Novosti διευκρινίζει ότι οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν αναμένεται να εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις συνομιλίες των G20 την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης