Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία και Βρετανία απέχουν πολύ από τη σταδιακή άρση των lockdowns

Γαλλία και Βρετανία απέχουν πολύ από τη σταδιακή άρση των lockdowns
Προς παράταση τα έκτακτα μέτρα σε Γαλλία και Βρετανία
Γαλλία και Βρετανία απέχουν πολύ από τη σταδιακή άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη μάχη κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η Γαλλία θα πρέπει να παρατείνει για εβδομάδες την περίοδο καραντίνας που έχει επιβάλει προκειμένου να αναχαιτίσει την επιδημία της Covid-19, δήλωσε σήμερα στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Info ο επικεφαλής του ιατρικού συμβουλίου που πραγματοποιεί τις εισηγήσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιού.
Στους πολίτες της Γαλλίας επιβλήθηκε καραντίνα στις 17 Μαρτίου και η ισχύς του μέτρου αυτού παρατάθηκε έως τις 15 Απριλίου.
Στις 2 Απριλίου εξάλλου ο πρωθυπουργός Edouard Philippe δήλωσε ότι η καραντίνα θα παραταθεί μάλλον και πέραν της ημερομηνίας αυτής.
Ο επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που πραγματοποιεί τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας, δήλωσε επίσης στον γαλλικό ραδιοσταθμό ότι έως και 17 εκατομμύρια Γάλλοι κινδυνεύουν σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό λόγω ηλικίας, ασθενειών ή επειδή είναι υπέρβαροι.
Παράλληλα ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Kahn δήλωσε σήμερα ότι η καραντίνα που επιβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού απέχει πολύ από την άρση της καθώς η κορύφωση της επιδημίας στη χώρα δεν αναμένεται πριν από διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας.
Όταν ανακοίνωσε τη επιβολή καραντίνας σε πανεθνικό επίπεδο στις 23 Μαρτίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson είχε δηλώσει ότι το μέτρο αυτό θα επανεξεταζόταν έπειτα από τρεις εβδομάδες.
Σε ερώτηση που του έγινε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC σχετικά με το αν η καραντίνα θα αρθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ο Κahn απάντησε: "Νομίζω ότι δεν βρισκόμαστε καθόλου κοντά σε μια άρση της καραντίνας".
"Νομίζω ότι η κορύφωση, η οποία αποτελεί το χειρότερο μέρος της επιδημίας, απέχει ακόμη μάλλον μιάμιση εβδομάδα", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης