Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Εάν δεν υπάρξει μία σαφής έκβαση της τηλεδιάσκεψης ΟΠΕΚ και Ρωσίας οι τιμές του πετρελαίου θα υποχωρήσουν περαιτέρω

Ιράν: Εάν δεν υπάρξει μία σαφής έκβαση της τηλεδιάσκεψης ΟΠΕΚ και Ρωσίας οι τιμές του πετρελαίου θα υποχωρήσουν περαιτέρω
Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου τόνισε ότι η έλλειψη μίας ξεκάθαρης έκβασης της τηλεδιάσκεψης θα αποτελέσει ένα «μήνυμα αποτυχίας»
Τη θέση ότι πρέπει να υπάρξει μία σαφής έκβαση της αυριανής τηλεδιάσκεψης μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας, διατύπωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Namdar Zanganeh, διευκρινίζοντας ότι η έλλειψη μίας έκβασης θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, ο κ. Zanganeh εξέφρασε την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης εάν δεν υπάρξει μία «σαφής και συναινετική έκβαση για την αγορά πετρελαίου», ενώ χαρακτήρισε ένα τέτοιο σενάριο ως «μήνυμα αποτυχίας».
«Η έλλειψη μίας σαφούς έκβασης για την αγορά πετρελαίου θα αποτελέσει ένα μήνυμα αποτυχίας, το οποίο θα οδηγήσει τις ήδη χαμηλές τιμές του πετρελαίου ακόμα χαμηλότερα», υπογράμμισε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν.
Παράλληλα, ο Ιρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «ο όγκος των περικοπών στην παραγωγή και η διάρκειά τους αποτελούν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν από τις χώρες του ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του πριν λάβει χώρα η τηλεδιάσκεψη».
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αυριανή συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ+ θα ολοκληρωθεί με μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με αυτή του Μαρτίου, ωστόσο η συμμετοχή των ΗΠΑ σε μία ευρύτερη συμφωνία περικοπών παραμένει ερωτηματικό.
Χθες (7/4) το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ καταγράφει ήδη πτώση, χωρίς τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης