Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg Bank: Η έλλειψη αλληλεγγύης υπονομεύει το ευρωπαϊκό project

Berenberg Bank: Η έλλειψη αλληλεγγύης υπονομεύει το ευρωπαϊκό project
H αλληλεγγύη μπορεί να ενδυναμώσει το ευρωπαϊκό project, ενώ στον αντίποδα, η έλλειψή της ενδέχεται να υπονομεύσει τα πολιτικά θεμέλια
Για τη σημασία να εκφραστεί η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, κάνει λόγο η Bereberg Bank.
"Ο τρόπος με τον οποίο Ε.Ε. και Ευρωζώνη θα αντιδράσουν στην πρωτοφανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να καθορίσει τη συμπεριφορά απέναντι στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τις επόμενες δεκαετίας", τονίζει ο Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως εξηγεί, η αλληλεγγύη μπορεί να ενδυναμώσει το ευρωπαϊκό project, ενώ στον αντίποδα, η έλλειψη αυτής της αλληλεγγύης ενδέχεται να υπονομεύσει τα πολιτικά θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επισήμανση της Berenberg Bank αποκτά ιδιαίτερη σημασία, με φόντο το ναυάγιο στη συνεδρίασης του Eurogroup, η οποία ολοκληρώθηκε στις 9 π.μ. της Τετάρτης, μετά από 16 ώρες δραματικών διαβουλεύσεων.
Ο γερμανικός άξονας (Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία) ζητά την επιβολή όρων μνημονίου στις προληπτικές πιστωτικές γραμμές, με αποτέλεσμα το χάσμα Βορρά και Νότου να παραμένει αγεφύρωτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης