Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Σκέψεις για μείωση ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχονται μείωση ενοικίου

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Σκέψεις για μείωση ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχονται μείωση ενοικίου
Εθνική επιτυχία η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο κανονικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είπε ο κ.Γεωργιάδης
Τη θέση ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 25% για εκείνους τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχονται μείωση ενοικίου διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης είπε σχετικά με την επέκταση στη μείωση του ενοικίου σε όσους πλήττονται από την κρίση, ότι έπρεπε να γίνει και διευκρίνισε ότι όσοι χάνουν εισόδημα λόγω κρίσης δικαιούνται τη μείωση ενοικίου.
«Όποιος έχει χάσει εισόδημα λόγω της υπάρχουσας κρίσης δικαιούται μείον 40% στο ενοίκιο.
Στους ιδιοκτήτες θα δοθούν φορολογικά κίνητρα και φορολογικές απαλλαγές για να διορθώσουν και αυτοί τη ζημία που θα έχουν.
Σε αυτή την κρίση θα περάσουμε όλοι μαζί απέναντι, ανθρώπινα και πολιτισμένα» είπε ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού, η οποία επεκτείνεται στο Δημόσιο, ενώ σχετικά με τους παραγωγούς ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα οι παραγωγοί να δηλώσουν τόπο κατοικίας στην Αθήνα για όσο διαρκέσουν τα μέτρα και θα μπορούν να παραλαμβάνουν από την περιοχή τους τα τρόφιμα.
«Σήμερα θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση όπου θα ορίζει τα εξής: Οι παραγωγοί θα έχουν 3 μέρες περιθώριο να δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση στην Αστυνομία τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, στην Αθήνα.
Θα μπορούν να πηγαίνουν στην λαϊκή και να πωλούν τα προϊόντα τους, τα οποία θα τα παραλαμβάνουν μέσω μεταφορικής στην Αθήνα.
Με αυτόν τον τρόπο και οι παραγωγοί θα είναι στις λαϊκές αγορές και θα κάνουν τη δουλειά τους - και θα κρατούνται και οι τιμές χαμηλά - και δεν θα υπάρχει το υγειονομικό πρόβλημα να πηγαίνουν από τη μία περιφέρεια στην άλλη και να φοβόμαστε τη διασπορά του ιού» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ενώ αναφέρθηκε και στα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και, τονίζοντας ότι σήμερα θα ανακοινωθούν τα σχετικά μέτρα από την Υπουργό Παιδείας και ότι «οι υπηρεσίες που δεν παρέχονται δεν πρέπει να πληρώνονται».
Ερωτηθείς για τη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι «υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου».
«Είναι προφανές ότι έχουμε συνασπίσει τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις του Νότου, με τις δυνάμεις δηλαδή που θέλουν τα ευρωομόλογα.
Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα πλέον και στο κανονικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είναι μια εθνική επιτυχία» και ότι «θα χρηματοδοτείται ευκολότερα η ελληνική οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης