Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αίρεται το lockdown στην Ουχάν, αλλά οι περιορισμοί παραμένουν καθώς τα κρούσματα επιμένουν

tags :
Κίνα: Αίρεται το lockdown στην Ουχάν, αλλά οι περιορισμοί παραμένουν καθώς τα κρούσματα επιμένουν
Ανησυχία στην Κίνα για την ύπαρξη ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων από πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό
Στην άρση του lockdown που είχε επιβληθεί εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες στην πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησαν οι κινεζικές αρχές, οι οποίες όμως διατηρούν περιορισμούς στη μετακίνηση πολιτών καθώς υπάρχει ανησυχία για το ξέσπασμα ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα μια και είναι συνεχή τα «εισαγόμενα» κρούσματα, δηλαδή πολιτών που επιστρέφουν στην Κίνα από το εξωτερικό.
Η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε στα τέλη Ιανουαρίου, να «σφραγίσει» την πόλη Ουχάν και τα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά της νόσου.
Εκτιμάται πως περισσότεροι από 50.000 κάτοικοι της Ουχάν μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό καθώς και ότι περισσότεροι από 2.500 πέθαναν, αποτελώντας σχεδόν το 80% των συνολικών θανάτων στην Κίνα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία.
Περίπου 55.000 άνθρωποι αναμένεται να φύγουν σήμερα 8/4 από την Ουχάν μέσω τρένου, ενώ ήδη 10.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέσω αεροπλάνου την πόλη, αν και ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί οι πτήσεις προς το Πεκίνο και το εξωτερικό.
Σημειώνεται πάντως πως οι κάτοικοι της Ουχάν καλούνται να μην αφήνουν τη γειτονιά, την πόλη ακόμα και την επαρχία εάν δεν είναι απολύτως αναγκαίο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι κάτοικοι της Ουχάν που θα φτάνουν στο Πεκίνο, θα υποβάλλονται σε δύο τεστ για τον κορωνοϊό.
Και ενώ τα περιοριστικά μέτρα έχουν χαλαρώσει στην Ουχάν, καθώς τις τελευταίες 21 ημέρες είχαν καταγραφεί μόλις τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, οι αρχές της Κίνας επέβαλλαν νέα περιοριστικά μέτρα στην πόλη Suifenhe στη βόρεια επαρχία Heilongjiang, όπου καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα που αφορούσαν Κινέζους ταξιδιώτες που είχαν επισκεφθεί τη Ρωσία.
Κατόπιν της εξέλιξης αυτής οι αρχές της Κίνας αποφάσισαν να δώσουν εντολή οι κάτοικοι της πόλης Suifenhe να παραμείνουν στα σπίτια τους και μόλις ένα άτομο από την κάθε οικογένεια να βγαίνει από το σπίτι του μια φορά σε διάρκεια τριών ημερών για να αγοράζει τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα και να επιστρέφει σπίτι του.
Αλλά και στην πόλη Jiaozhou, στην ανατολική επαρχία της Shandong αναφέρεται πως ο βαθμός κινδύνου αυξήθηκε από το χαμηλό στο μέτριο, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης