Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εφιάλτης ο κορωνοϊός με 400 χιλ κρούσματα και 13 χιλ θανάτους – Πάνω από 1.900 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

tags :
ΗΠΑ: Εφιάλτης ο κορωνοϊός με 400 χιλ κρούσματα και 13 χιλ θανάτους – Πάνω από 1.900 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Συνεχίζουμε να κάνουμε περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα, για αυτό έχουμε και τα περισσότερα κρούσματα είπε ο Trump
Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, οι οποίες – όπως άλλωστε προειδοποιούσαν τόσο οι αρμόδιοι επιστήμονες όσο και ο πρόεδρος Trump – βιώνουν μια από τις πλέον δύσκολες εβδομάδες τους.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 1.939 θάνατοι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ θυμάτων κατά τη διάρκεια μιας ημέρας από τότε που ξέσπασε η πανδημία.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, καθώς αυτά προσεγγίζουν τα 400 χιλιάδες, μια και ανέρχονται σε 399.081.
Στις ΗΠΑ καταγράφεται το ένα τέταρτο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τον πρόεδρο Donald Trump να δίνει τη δική του εξήγηση για αυτό.
«Η Αμερική συνεχίζει να κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και θεωρώ ότι πιθανόν γι’ αυτό έχουμε περισσότερα κρούσματα.
Γνωρίζω (...) ότι ορισμένες χώρες που έχουν μεγάλο πληθυσμό έχουν πολλά περισσότερα κρούσματα από ό,τι εμείς, αλλά δεν τα δηλώνουν» είπε ο Trump< επισημαίνοντας ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει1,8 εκατομμύρια διαγνωστικές.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων στις ΗΠΑ εξακολουθούν να αυξάνονται παρά το γεγονός ότι περίπου 9 στις 10 Πολιτείες έχουν λάβει περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία και στις συναθροίσεις των πολιτών.
Η πλέον πληττόμενη περιοχή είναι η Πολιτεία της Νέας Υόρκης με περίπου 5.500 νεκρούς και 140.000 ασθενείς, εκ των οποίων οι περισσότεροι εντοπίζονται στην πόλη της Νέας Υόρκης, την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ εκτιμούν βάσει επιδημιολογικών μοντέλων ότι ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε  100.000 με 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης