Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναγερμός στην κυβέρνηση για να μην υπάρξει χαλάρωση το επόμενο 20ήμερο

Συναγερμός στην κυβέρνηση για να μην υπάρξει χαλάρωση το επόμενο 20ήμερο
Η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας που συνεχίζεται τις τελευταίες ημέρες με τον ίδιο συγκρατημένο ρυθμό, έχει ανοίξει τη συζήτηση αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων
Η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας που συνεχίζεται τις τελευταίες ημέρες με τον ίδιο συγκρατημένο ρυθμό, έχει ανοίξει τη συζήτηση αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε λόγο για επιπέδωση της καμπύλης, ωστόσο, μίλησε και για έναν μαραθώνιο, παρουσιάζοντας τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε ότι αφορά τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την πρόωρη άρση των μέτρων. Παράλληλα, ο υφυπουργφός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει ως τις 27 Απριλίου απαρέγκλιτα, υποστηρίζοντας ότι η όποια συζήτηση για χαλάρωση θα γίνει μετά και υπό προϋποθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς φαίνεται, δεν θέλει αυτή τη στιγμή να ανοίξει η συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων.
Μάλιστα, στη δεδομένη συγκυρία, ξορκίζει οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα  και την χαλάρωσή τους καθώς θέλει να αποφύγει τον εφησυχασμό των πολιτών.
Άλλωστε, όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα ο καιρός αναμένεται να είναι ανοιξιάτικος και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν στην κυβέρνηση να παρακολουθούν τους πολίτες να κάνουν βόλτες και να υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.
Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι πρόκειται για μια πανδημία η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες αλλά και παραμέτρους, δεν θέλουν να ρισκάρουν συζητώντας δημοσίως ή προβλέποντας σενάρια και ημερομηνίες εξόδου από την καραντίνα, τα οποία μπορεί να τα διαψεύσει η ίδια η πραγματικότητα.
Υπό το πρίσμα αυτό, προτιμούν να έχουν καλά αποτελέσματα, να αποδώσει μέχρι τέλους η στρατηγική που έχει σχεδιαστεί και όταν έρθει η ώρα να ληφθούν οι αποφάσεις. Και αυτό που θα κρίνει την τελική απόφαση την οποία θα κληθεί να λάβει ο πρωθυπουργός, είναι το πως θα εξελιχθεί η πορεία του ιού τις επόμενες είκοσι μέρες οι οποίες είναι κρίσιμες για το τι μέλλει γενέσθαι.
Πάντως, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 27 Απριλίου, ωστόσο, ακόμη κι αν ανακοινωθεί χαλάρωση δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν μέτρα από την επόμενη μέρα.
Άλλωστε, η άρση περιορισμού των μέτρων θα γίνει σταδιακά και  όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με την εισήγηση την οποία θα κάνουν οι λοιμωξιολόγοι και οι επιστήμονες.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση μελετά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ενόψει και της εξόδου που κάποιοι θέλουν να κάνουν κατά τη διάρκεια του Πάσχα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, εξετάζεται η αύξηση των προστίμων για όσους αποπειραθούν να αποδράσουν.
Το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση ενόψει των επόμενων δύσκολων ημερών - αφενός λόγω της ιδιαιτερότητας καθώς έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα και αφετέρου λόγω της άνοιξης που επελαύνει - είναι ότι δεν πρέπει να καταστρέψουμε αυτό που με μεγάλο κόπο χτίσαμε, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης