Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα μέτρα στήριξης προαναγγέλλει ο Σταϊκούρας - Προς έξοδο στις αγορές το επόμενο δίμηνο - Πιθανή χρονική επέκταση των 800 ευρώ

Νέα μέτρα στήριξης προαναγγέλλει ο Σταϊκούρας - Προς έξοδο στις αγορές το επόμενο δίμηνο - Πιθανή χρονική επέκταση των 800 ευρώ
Για τη μείωση του 40% στα ενοίκια είπε ότι περιλαμβάνει και τις πληττόμενες επιχειρήσεις και την πρώτη κατοικία εργαζόμενων που τέθηκε σε αναστολή η επιχείρηση που εργάζονται
Τη λήψη επιπλέον μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές σε ορίζοντα δύο μηνών, με όχημα την ένταξη της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ.
 «Μη αξιοποιώντας το μαξιλάρι και με την επανάληψη των μέτρων, μπορεί να πάμε μέχρι τον Ιούνιο», επανέλαβε, ενώ για το αν θα είναι διαθέσιμο το 800άρι για Μάιο και Ιούνιο τόνισε ότι «εξαρτάται από το τι θα κάνει η κυβέρνηση στο πεδίο της υγείας. Οσο πιο πολύ κρατά η υγειονομική κρίση τόσο πιο πολύ βαθαίνει η οικονομική κρίση».
Παρέπεμψε δε και στις αποφάσεις που θα παρθούν στο σημερινό Eurogroup «στο οποίο θα υπάρξουν πρωτοβουλίες κι επιπλέον πόροι από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.
O υπουργός επανέλαβε ότι θα δοθεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις με την επιστρεπτέα προκαταβολή μέσα στον Απρίλιο, ενώ επεσήμανε ότι «τον Σεπτέμβριο θα λάβουμε νέες πρωτοβουλίες.
Θα υπάρξουν δόσεις για τις αποπληρωμές των οφειλών σε ταμεία και δημόσιο. Οι αναστολές που δίνονται έχουν ταμειακό πρόβλημα. Οταν δεν πληρώνονται οι φόροι, θα πρέπει να αρθούν τα ταμειακά αποθέματα του κράτους».
Για τα ενοίκια ξεκαθάρισε ότι «η μείωση κατά 40% για Μάρτιο, Απρίλιο, θα επεκταθεί και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται τον μήνα Απρίλιο», ενώ για τα μέτρα στήριξης ιδιοκτητών είπε ότι «η πρόβλεψη για τους ιδιοκτήτες είναι να δοθεί παράταση στις πληρωμές τους.
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και για τους ιδιοκτήτες».
Για τη μείωση του 40% στα ενοίκια είπε ότι περιλαμβάνει και τις πληττόμενες επιχειρήσεις και την πρώτη κατοικία εργαζόμενων που τέθηκε σε αναστολή η επιχείρηση που εργάζονται.
Πρόσθεσε ότι «θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες άμεσα, πρώτον για τους ανέργους, δεύτερον για τις κλαδικές πολιτικές.
Εχουμε πολλά προβλήματα στην ακτοπλοΐα, στην ενέργεια, σε ό,τι αφορά στις μεταφορές, στον τουρισμό.
Υπάρχουν ήδη πρωτοβουλίες, αλλά δεν είναι αρκετές.
Ειδικά για τουρισμό και τον εποχικό τουρισμό είναι περίπλοκη η κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης