Τελευταία Νέα
Speculator

Το φαρμακείο του Ελ. Βενιζέλος, τα εξωφρενικά κέρδη, το κλείσιμο, το άνοιγμα και η λαβίδα

tags :
Το φαρμακείο του Ελ. Βενιζέλος, τα εξωφρενικά κέρδη, το κλείσιμο, το άνοιγμα και η λαβίδα
Μεγάλη… λαβίδα έχει απλωθεί πιάνοντας το χρυσό που κρύβει το φαρμακείο του αεροδρομίου
Μεγάλη… λαβίδα όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες έχει απλωθεί πιάνοντας το χρυσό που κρύβει το φαρμακείο του αεροδρομίου, το οποίο πράγματι αποτελεί το ανεκπλήρωτο όνειρο κάθε φαρμακοποιού των Σπάτων.
Το φαρμακείο πριν από λίγο καιρό σταμάτησε να λειτουργεί καθώς απεβίωσε ο ένας εκ των ιδιοκτητών που είχε και την άδεια του φαρμακοποιού.
Όμως το φαρμακείο ξανάνοιξε μαγικά και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει αυτή την περίοδο σχεδόν καθόλου τζίρος.
Το πώς ανατέθηκε είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να εξηγήσει το ίδιο το Ελευθέριος Βενιζέλος με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ενοίκιο είναι αλμυρό (45.000 ευρώ πλήρωνε σύμφωνα με πληροφορίες η προηγούμενη ιδιοκτησία) και είναι απορίας άξιον πως μπήκε κάποιος με ορίζοντα μέχρι τον Οκτώβριο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Μέχρι τότε ίσως να έχει τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού που υποτίθεται ότι θα ολοκληρωνόταν στο τέλος Μαρτίου (ή μήπως τελικά δεν θα έχουμε αποτέλεσμα διαγωνιστικής διαδικασίας) αλλά πιθανόν να παραταθεί χωρίς κανένας βέβαιος για το ακριβώς συμβαίνει αν και φαρμοκοποιοί των Σπάτων δεν αποκλείουν στο προηγούμενο σχήμα να μπήκε φαρμακοποιός από τα Σπάτα.
Το ενδιαφέρον είναι το φαρμακείο επί χρόνια λειτουργούσε επί χρόνια προμοτάροντας και έχοντας σε συντριπτικό ποσοστό παραφαρμακευτικά προϊόντα που παράγονται από συγκεκριμένη εταιρία που έχει και φαρμακαποθήκη.
Βέβαια, το ερώτημα είναι αν υπήρχε απλά μια εμπορική συναλλαγή ή όπως λένε οι κακές γλώσσες ένα πλέγμα σχέσεων που κατέληγε σε απαγορευμένο από τη νομοθεσία απώτερο μέτοχο.
Άλλωστε οι τζίροι και τα περιθώρια κέρδους του συγκεκριμένου φαρμακείου είναι εξωφρενικοί στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Το φαρμακείο είναι αλμυρό στα παραφαρμακευτικά προϊόντα, είναι μονοπώλιο και δουλεύει με περιθώριο κέρδους τάξεως του 60% κάνοντας τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ ενώ και στα φάρμακα δεν είχε να κάνει με τις περικοπές του δημοσίου αφού οι πελάτες του πλήρωναν τοις μετρητοίς και χωρίς συνταγή.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση με το φαρμακείο του Αεροδρομίου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και από ότι φαίνεται οι ιθύνοντες του αεροδρομίου επί χρόνια δεν είχαν ψάξει σε βάθος αν πληρούνται οι προϋποθέσεις σε επίπεδο πραγματικού μετόχου δεδομένων των απαγορεύσεων του νόμου.


Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης