Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - Επιπλέον 403 νεκροί από τον κορωνοϊό - Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Johnson

Βρετανία - Επιπλέον 403 νεκροί από τον κορωνοϊό - Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Johnson
Ο Βρετανός πρωθυπουργός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού
Επιπλέον 403 άτομα προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στη Βρετανία.
Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό υγείας, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 4.897, ενώ 15 εκ των 403 δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα.
Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο νοσηλεύεται από χθες (5/4/2020) ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, καθώς επιμένουν τα συμπτώματα του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, οι γιατροί έκριναν σκόπιμο, ο Βρετανός πρωθυπουργός να αρχίσει αγωγή με οξυγόνο, ενώ αναμένεται να κάνει εξετάσεις για τα λευκά αιμοσφαίρια, τη λειτουργία του ήπατος και νεφρών.
Ο Johnson αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο γιατί τα συμπτώματα του κορωνοϊού δεν υποχωρούσαν, σχεδόν 10 μέρες αφού διαγνώστηκε θετικός στον ιό.
Επισήμως, πάντως, η Downing Street επιμένει ότι ο Johnson «πηγαίνει καλά» και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο γραφείο του.
«Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Downing Street», δήλωσε ο υπουργός Στέγασης, Robert Jenrick, στο ραδιόφωνο του BBC.
«Δεν επρόκειτο για επείγουσα εισαγωγή, έτσι περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10», πρόσθεσε ο Jenrick αναφερόμενος στο γραφείο και την κατοικία του Johnson στην Downing Street.

Το tweet του Βρετανού πρωθυπουργού

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καθησυχάσει τους Βρετανούς πολίτες, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ένα μήνυμα με το οποίο ενημερώνει ότι σε καλή κατάσταση και σε επαφή με την ομάδα του.
«Χθες το βράδυ, μετά τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις ρουτίνας καθώς ακόμα έχω συμπτώματα από τον κορωνοϊό.
Είμαι σε καλή διάθεση και σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς δουλεύουμε μαζί για να νικήσουμε τον ιό και να κρατήσουμε του πάντες ασφαλείς.
Θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλο το υπέροχο προσωπικό του NHS (σύστημα υγείας της Βρετανίας), που προσέχει εμένα και άλλους αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι οι καλύτεροι της Βρετανίας.
Μείνετε ασφαλείς όλοι και σας παρακαλώ να θυμάστε να μένετε σπίτι για να προστατεύσετε το NHS και να σώσετε ζωές», έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
 
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης