Τελευταία Νέα
Διεθνή

O εφιάλτης του κορωνοϊού επιστρέφει στην Κίνα: 39 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

O εφιάλτης του κορωνοϊού επιστρέφει στην Κίνα: 39 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανησυχούν τις κινεζικές αρχές
Ο εφιάλτης του κορωνοϊού, της πανδημίας που ξεκίνησε από την πόλη Wuhan της Κίνας και επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο προκαλώντας δεκάδες χιλιάδες θανάτους, φαίνεται πως ξαναρχίζει για τη χώρα του Δράκου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, καθώς το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 39 κρούσματα.
Την περασμένη εβδομάδα, ενώ η προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας ήταν στραμμένη στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, που αποτελούν το επίκεντρο του ιού, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν νέα περιοριστικά μέτρα, καθώς εντοπίστηκαν νέα κρούσματα.
Την Τετάρτη 1 Απριλίου έγινε γνωστό πως οι κάτοικοι της επαρχίας Jia δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν χωρίς κατάλληλη εξουσιοδότηση.
Στην περιοχή, που βρίσκεται στην ηπειρωτική Κίνα, εμφανίστηκαν 39 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα την Κυριακή 5 Απριλίου, ενώ επίσης αυξητικά βαίνει και ο αριθμός των ασυμπτωματικών περιπτώσεων.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε σε δήλωσή της πως ταυτοποιήθηκαν 78 νέες ασυμπτωματικές περιπτώσεις της νόσου την Κυριακή 5 Απριλίου, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν αναφερθεί 47.
Από τις νέες περιπτώσεις που παρουσιάζουν συμπτώματα, 38 ήταν άνθρωποι που είχαν εισέλθει στην Κίνα από το εξωτερικό, σε σύγκριση με 25 την προηγούμενη ημέρα.
Όπως αναφέρει το Reuters, τα εισαγόμενα κρούσματα και οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, φορείς του ιού που δεν εμφανίζουν συμπτώματα, όμως μπορεί να μεταδώσουν τη νόσο, αποτελούν τον κύριο παράγοντα ανησυχίας για την κινεζικής κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες.
Ως αποτέλεσμα, η επιτροπή υγείας της Guangdong αύξησε τα περιοριστικά μέτρα για τέσσερις συνοικίες στις πόλεις Guangzhou, Shenzhen και Jieyang.
Στην προσπάθειά της για την επανεκκίνηση της οικονομίας, η Κίνα αναφέρει ότι τα περιστατικά έχουν μειωθεί δραματικά από τον Φεβρουάριο.
Και παρά την ανάκαμψη στον δείκτη PMI, η οικονομία φαίνεται πως ανακάμπτει αργά, όπως -μάλλον- και η δημόσια υγεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης