Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξος ο πρόεδρος Trump: Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ισχυρές οι ΗΠΑ

Αισιόδοξος ο πρόεδρος Trump: Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ισχυρές οι ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ και ότι η χώρα είναι ισχυρή
Αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για φως στο τούνελ.
Ειδικότερα, ο 
Αμερικανός πρόεδρος τονίζει μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ και ότι η χώρα είναι ισχυρή.
Δεν είναι σαφές αν ο Trump αναφέρεται στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ή στην πορεία των αγορών, καθώς τα futures της Wall Street καταγράφουν άνοδο έως +4%.
Σημειώνεται πάντως ότι αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως η χώρα θα βιώσει την πιο δύσκολη αλλά και την πιο λυπηρή εβδομάδα τους καθώς αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των νεκρών.
Οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή μετρούν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως - περισσότερα από 337 χιλ  - ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 9.653.
Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, η οποία είναι η πλέον πληττόμενη περιοχή καθώς Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία είναι οι τρεις χώρες με τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως, αρχίζουν να διαφαίνονται τα πρώτα ελπιδοφόρα μηνύματα ότι ενδεχομένως να έχει επέλθει η κορύφωση της πανδημίας καθώς καταγράφεται μια επιβράδυνση στον αριθμό τόσο των νεκρών όσο και των κρουσμάτων.
Αν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξακολουθούν να διατηρούν ή να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα σχετικά με την κυκλοφορία και τις συναθροίσεις των πολιτών, αυτή η χαραμάδα αισιοδοξίας επιτρέπει σε κάποιες από αυτές να σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης