Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης (ΜεΡΑ25): Ιερή υποχρέωση της κυβέρνησης να εκπονήσει σχέδιο για την επόμενη ημέρα της καραντίνας

Βαρουφάκης (ΜεΡΑ25): Ιερή υποχρέωση της κυβέρνησης να εκπονήσει σχέδιο για την επόμενη ημέρα της καραντίνας
Να υπάρξουν μαζικές εξετάσεις των πολιτών ζητά ο Γ. Βαρουφάκης
Τη θέση ότι είναι ιερή υποχρέωση της κυβέρνησης να εκπονήσει και να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα της επιβολής καραντίνας διατύπωσε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να εκπονήσει και να δημοσιοποιήσει το «Σχέδιο Μετάβασης στη 2η Φάση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού.
Ο κ.Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε ιερή υποχρέωση να σχεδιάσει τη μετάβαση από την 1η Φάση της Γενικής Καραντίνας στη 2η Φάση των μαζικών εξετάσεων με στόχο τον διαχωρισμό των πολιτών σε εκείνους που είναι εν δυνάμει μεταδοτικοί φορείς και στους υπόλοιπους, καθώς και στην ανίχνευση του πραγματικού ποσοστού των φορέων.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, αυτό το σχέδιο πρέπει να προβλέπει:
1. Προμήθεια ικανού αριθμού τεστ, τόσο για τα αντιγόνα όσο και για αντισώματα.
2. Εβδομαδιαίες εξετάσεις για γιατρούς και νοσηλευτές.
3. Ελάχιστο εβδομαδιαίο στόχο για μαζικές εξετάσεις σε κέντρα μαζικών εξετάσεων σε υπαίθριους χώρους, όπου οι πολίτες είτε θα προσέρχονται πεζή είτε με τα αυτοκίνητά τους για να εξεταστούν.
4. Μέθοδο συμβατή με τις συνταγματικές ελευθερίες μας (π.χ. μέσω κινητών που ανώνυμα και για περιορισμένο χρόνο καταγράφουν το αποτέλεσμα της εξέτασης) ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα οι μη φορείς.
«Το ΜέΡΑ25 προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην ολιγωρήσει επαναπαυόμενη στη σχετική επιτυχία της 1ης Φάσης.
Χωρίς «Σχέδιο Μετάβασης στη 2η Φάση» το ΕΣΥ που κρατάνε όρθιο παρά τις τεράστιες ελλείψεις ηρωικοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με υπαιτιότητα της κυβέρνησης» αναφέρει ο κ.Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του στήριξε και στηρίζει τα μέτρα επιβράδυνσης της μεταδοτικότητας του ιού μέσα από την κοινωνική απόσταση και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης