Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -1,4% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -1,4% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020
Η πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες ήταν μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (6/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά -1,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε σημειωθεί άνοδος κατά +4,8%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -2,5%.
Οι εγχώριες παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν κατά -3,6%.
Όσον αφορά τις νέες παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώθηκε πτώση κατά -5% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που οι νέες παραγγελίες εκτός ΕΕ υποχώρησαν κατά -2,7%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,5%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,8% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης