Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι εκτόνωσης στις αγορές, σημάδια επιβράδυνσης του κορωνοϊού - Ισχυρά κέρδη +7,7% στην Wall, άλμα +5,77% ο DAX στην Γερμανία

Ράλι εκτόνωσης στις αγορές, σημάδια επιβράδυνσης του κορωνοϊού - Ισχυρά κέρδη +7,7% στην Wall, άλμα +5,77% ο DAX στην Γερμανία
Στην Ευρώπη, η οποία είναι η πλέον πληττόμενη περιοχή του πλανήτη από την πανδημία, αρχίζουν να διαφαίνονται τα πρώτα ελπιδοφόρα μηνύματα
(upd7) Ισχυρό ράλι εκτόνωσης κατέγραψαν σήμερα 6 Απριλίου 2020 τα κυριότερα διεθνή χρηματιστήρια, με τους δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από την τάση επιβράδυνσης της μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη αλλά και την αναμενόμενη συμφωνία για το πετρέλαιο στις 9 Απριλίου.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι η Ιταλία κατέγραψε στις 5 Απριλίου τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νεκρών εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, ενώ στη Γαλλία μειώθηκε ο αριθμός των θανάτων και επιβραδύνθηκε η εισαγωγή ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Αν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξακολουθούν να διατηρούν ή να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα σχετικά με την κυκλοφορία και τις συναθροίσεις των πολιτών, αυτή η χαραμάδα αισιοδοξίας επιτρέπει σε κάποιες από αυτές να σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα.
To Eurogroup 7 Απριλίου θα συζητήσει νέα μέτρα για τη στήριξη του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα παρέχουν ένα δίχτυ ασφαλείας για τις χώρες, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και ανέρχονται συνολικά σε περίπου μισό τρισεκ. ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup M. Centeno, σε συνέντευξή του σε πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες το Σαββατοκυριακο.
Αναφέρθηκε, ειδικότερα, σε μία πιστωτική γραμμή από τον ESM για όλες τις χώρες έως 240 δισ. ευρώ, στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα δίχτυ ασφαλείας 100 δισ. ευρώ για την προστασία της απασχόλησης και την πρόταση της ΕΤΕπ για ένα πανευρωπαϊκό ταμείο εγγυήσεων με αύξηση της δυνατότητάς του κατά 200 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες.
Αν προστεθούν, συνέχισε, τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυτά των χωρών - ύψους 3% του ΑΕΠ σε δημοσιονομικό επίπεδο και στο 18% σε ρευστότητα - με το μισό τρισ. ευρώ που σχεδιάζει να προωθήσει το Eurogroup, ανέρχονται σε πολύ περισσότερα από 1 τρισεκ. ευρώ ως άμεση αντίδραση.
Αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για φως στο τούνελ.
Ειδικότερα, ο  Αμερικανός πρόεδρος τονίζει μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ και ότι η χώρα είναι ισχυρή.
Παράλληλα η μείωση των απωλειών στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εξάλλου, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού fund της Ρωσίας ότι η Μόσχα και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται πολύ κοντά σε μια συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή αργού, μειώνει την ανησυχία ότι μια αποσταθεροποιημένη διεθνής αγορά πετρελαίου θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω, με τη σειρά της, την παγκόσμια οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στα υψηλά ημέρας με άνοδο +7,73% στις 22.376 μονάδες. 
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει κέρδη +7,03% στις 2.663 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται +7,33% στις 7.913 μονάδες.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, υποχλωρησε στις 44,92 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά +5,77% στις 10.075 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε με κέρδη +4% στις 17.039 μονάδες.
Image
20200402 SP500 looking for a bottom

Την περασμένη εβδομάδα, οι τρεις βασικοί αμερικανικοίο δείκτες, σημείωσαν την τρίτη εβδομαδιαία πτώση τους σε τέσσερις εβδομάδες.
Ο Dow Jones υποχώρησε -2,7% ο S&P 500 σημείωσε πτώση -2,1%, ενώ ο Nasdaq Composite έκλεισε το πενθήμερο με συνολικές απώλειες -1,7%.
Και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε bear market, δηλαδή με απώλειες άνω του 20% έναντι των υψηλών τους μέσα στο τελευταίο έτος.
Συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 2% «βλέπει» για το 2020 η Moody's.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η ύφεση θα οφείλεται στη μέτρια συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας το α' τρίμηνο του 2020, στην απότομη συρρίκνωση το β' τρίμηνο και στην μέτρια ανάκαμψη σε ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τη Moody's, το έλλειμμα των ΗΠΑ θα διαμορφωθεί σε σχεδόν 15% επί του ΑΕΠ το 2020 και σε 10,5% το 2021.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η αμερικανική οικονομία φέτος θα καταγράψει τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναμένεται να συρρικνωθεί 5,5% το 2020, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1946, με την ύφεση στο β’ τρίμηνο να εκτοξεύεται στο 38% σε τριμηνιαία βάση, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ α’ τριμήνου στο -3,4% από +2,4%, ενώ για το β’ τρίμηνο στο -38% από -30% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Η ανεργία αναμένεται να εκτοξευθεί στο 15,7% στο β΄ τρίμηνο, έναντι εκτίμησης για 12,8%, με τους οικονομολόγους να κάνουν λόγο για 21 εκατ. ανέργους.
Σημειώνεται ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προϋπολογισμού των ΗΠΑ κάνει λόγο για συρρίκνωση του ΑΕΠ άνω του 7% στο β΄τρίμηνο.
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας, τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία στις ΗΠΑ δείχνουν ότι ο κλάδος λιανικής έχασε 46.200 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο εξαιτίας απολύσεων, αλλά οι περικοπές θα είναι βαθύτερες όσο περνάει ο καιρός, αναφέρει έρευνα της National Retail Federation.
Οι ΗΠΑ έχουν χάσει 701.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, εξαιτίας του shutdown των επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Αλλά το συνολικό εργατικό δυναμικό στον κλάδο της λιανικής θα μπορούσε να μειωθεί κατά 6,1 εκατ. μέχρι τον Μάιο, σύμφωνα με την National Retail Federation.
Στο τέλος Μαρτίου ο λιανικός κλάδος είχε 15,6 εκατ. θέσεις εργασίας, έναντι του υψηλού των 15,9 θέσεων εργασίας που έφτασε τον Σεπτέμβριο του 2016.
Πολλές επιχειρήσεις, όπως η Under Armour και η Macy’s, άρχισαν να κλείνουν καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τις οδηγίες για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.
Έκτοτε, οι επιχειρήσεις επέκτειναν το κλείσιμο επ αόριστον.
Οι επιχειρήσεις τροφίμων λιανικής ωστόσο, δεν έχουν τις ίδιες επιπτώσεις, με τη Walmart Inc., την Target Corp, την Kroger Co και την Costco Wholesale Corp μεταξύ άλλων, να βλέπουν αύξηση της ζήτησης στις κατηγορίες τροφίμων και άλλων κατηγοριών αναγκαίων προϊόντων νοικοκυριού.


Ράλι στην Ευρώπη

Ράλι σημείωσαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από την τάση επιβράδυνσης της μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι η Ιταλία κατέγραψε χθες τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νεκρών εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, ενώ στη Γαλλία μειώθηκε ο αριθμός των θανάτων και επιβραδύνθηκε η εισαγωγή ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Image
Στην Ευρώπη, η οποία είναι η πλέον πληττόμενη περιοχή του πλανήτη από την πανδημία, καθώς Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία είναι οι τρεις χώρες με τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως, αρχίζουν να διαφαίνονται τα πρώτα ελπιδοφόρα μηνύματα ότι ενδεχομένως να έχει επέλθει η κορύφωση της πανδημίας καθώς καταγράφεται μια επιβράδυνση στον αριθμό τόσο των νεκρών όσο και των κρουσμάτων.
Πάντως, και παρά αυτήν την χαραμάδα αισιοδοξίας, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξακολουθούν να διατηρούν ή να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα σχετικά με την κυκλοφορία και τις συναθροίσεις των πολιτών.
Εξίσου αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την Κίνα και τη Νότια Κορέα, όπου και εκεί τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αρχίζουν να καταγράφουν τάση ύφεσης.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, περαιτέρω πτώση κατέγραψε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (6/4) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, υποχωρώντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος κατέγραψε «βουτιά» στις -42,9 μονάδες, έναντι -17,1 μονάδων τον Μάρτιο του 2020, τήν ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις -37,5 μονάδες.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τη Γερμανία υποχώρησε στις -36 μονάδες, έναντι -16,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009.
«Η δύναμη της ύφεσης ήταν πολύ μεγαλύτερη τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix, Patrick Hussy, ενώ τόνισε ότι «η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ' ό,τι το 2009».
«Οι οικονομικές προβλέψεις μέχρι στιγμής υποτιμούν τη συρρίκνωση», πρόσθεσε ο κ. Hussy, ο οποίς παράλληλα επεσήμανε ότι «η ύφεση θα είναι ακόμα βαθύτερη και θα διαρκέσει περισσότερο».
Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι «ποτέ ξανά δεν είχε καταρρεύσει τόσο έντονα σε όλες τις περιοχές του κόσμου ο δείκτης αξιολόγησης της σημερινής κατάστασης μέσα σε ένα μήνα».
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Γερμανίας, ο κ. Hussy δήλωσε ότι «ο αντίκτυπος από την κρίση του κορωνοϊού μετριάστηκε για πολλούς εργαζόμενος από το δίχτυ κοινωνικής ασφάλισης».
«Ωστόσο, τα μέτρα έχουν βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα και θα μπορούσαν να αναβάλουν μία αντίδραση προσαρμογής, στην καλύτερη περίπτωση», διευκρίνισε ο κ. Huss, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κάποια σαφής ανάκαμψη στον ορίζοντα».
Πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (6/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά -1,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε σημειωθεί άνοδος κατά +4,8%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -2,5%.
Οι εγχώριες παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν κατά -3,6%.
Όσον αφορά τις νέες παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώθηκε πτώση κατά -5% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που οι νέες παραγγελίες εκτός ΕΕ υποχώρησαν κατά -2,7%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,5%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,8% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,2%.

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο εν αναμονή ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο -2,67% και τα 33,20 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Νέες απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο, μετά το ράλι που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς η συνάντηση μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη (9/4).
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -2,67% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 33,20 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -2,89% στα 27,52 δολ. ανά βαρέλι.
Η ανακοίνωση της συνάντησης μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας έδωσε σημαντική ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς ενίσχυσε τις προσδοκίες των επενδυτών για την επίτευξη μίας νέας συμφωνίας η οποία θα ισορροπήσει την αγορά ενέργειας.
«Υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία στις τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη και την Παρασκευή», δήλωσε στο CNBC, ο John Kilduff της Again Capital, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η καθυστέρηση της συνάντησης «δείχνει ότι η συμφωνία ίσως να μην πραγματοποιηθεί».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της BNP Paribas, Harry Tchilinguirian, δήλωσε ότι «ίσως να είναι καλύτερο ότι καθυστέρησε η συνάντηση, προκειμένου οι παραγωγοί να θεσπίσουν ένα ελάχιστο κοινό έδαφος πριν από τις συζητήσεις της Πέμπτης», διευκρινίζοντας ότι «η αρχική απογοήτευση για την καθυστέρηση της συνάντησης οδηγήσε χαμηλότερα τις τιμές».
Χθες (5/4) ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid A. Al-Falih, ζήτησε από τους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ+, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Νορβηγία, να στηρίξουν τις προσπάθειες ενίσχυσης της αγοράς.
«Ο ενεργειακός τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη θεμελιώδη περίοδο από τη Μεγάλη Ενεργειακή Κατάθλιψη του 1981-1995», επεσήμανε στο CNBC ο επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας ενεργειακής έρευνας της RBC, Kurt Hallead, προσθέτοντας ότι «η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί σε ποσοστά που δεν έχουμε δει ποτέ ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του COVID-19, ενώ η προσφορά αυξάνεται εξαιτίας του πολέμου τιμών στο πετρέλαιο μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας».

Νέα τηλεδιάσκεψη του OPEC στις 9 Απριλίου – Πιθανή η συμφωνία


Εβδομάδα παρεμβάσεων ξεκινάει στην αγορά πετρελαίου καθώς όλες οι χώρες παραγωγής πετρελαίου έχουν κινητοποιηθεί με την Ρωσία, τον Καναδά και το Μεξικό να πρωτοστατούν, καθώς μετά την τηλεδιάσκεψη των μελών του OPEC+ την Πέμπτη 9 Απριλίου, γίνεται προετοιμασία για τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών των G-20 την Παρασκευή 10/4.
Στις 5 Απριλίου ο Πεσκόφ, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κρεμλίνου παρουσίασε τον Putin ως έτοιμο να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις.
Την ίδια ώρα η πτώση της ζήτησης που εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγηθεί και στα 30 εκατ βαρέλια την ημέρα από 20 εκατ που είναι η αρχική εκτίμηση, οδήγησε τον Daniel Yergin γνώστη του κλάδου και κάτοχο Pulitzer στην οικονομία στην εκτίμηση ότι μέχρι τον Μάιο θα έχει γεμίσει και η τελευταία δεξαμενή αποθεμάτων και τότε θα αρχίσουν να κλείνουν μονάδες.
Κατά τις συνομιλίες του με δημοσιογράφους την Κυριακή 5/4 ο αμερικανός πρόεδρος Trump αναίρεσε την επιλογή - προειδοποίηση να βάλει δασμούς στις εισαγωγές πετρελαίου.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfm2B2F_0.jpg?itok=EtNSePSY

Σε κρίσιμη φάση οι σχέσεις του αμερικανού Προέδρου Trump με Σαουδάραβες

Όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός Ενέργειας Trick Perry στους Financial Times, οι ΗΠΑ εμπόδισαν σαουδαραβικό αργό πετρέλαιο να τροφοδοτήσει το διυλιστήριο του Port Artur στο Τέξας, που ανήκει στους Άραβες.
Παράλληλα το λόμπυ των αμερικανικών πετρελαϊκών είναι ισχυρό στον Λευκό Οίκο και ζητά να επιβληθεί άρση της στρατιωτικής βοήθειας στην Σαουδική Αραβία για να πειθαρχήσει στην μείωση της παραγωγής.
Όπως είναι κατανοητό οι σχέσεις με τους Σαουδάραβες ήδη έχουν διαταραχθεί και ο Πρόεδρος Trump απείλησε το Σάββατο 4/4 με δασμούς στις εισαγωγές πετρελαίου, τις οποίες ωστόσο αναίρεσε στην συνέχεια.
Λυτό θα βοηθήσει με τις μικρές αμερικανικές εταιρίες, όμως ο Trump δεν μπορεί να πείσει τις μεγάλες εταιρίες να περικόψουν παραγωγή στις ΗΠΑ.
Οι δύο του επιλογές είναι να υπάρξει εθελουσία απόφαση από την Επιτροπή Σιδηροδρόμων του Τέξας (Railroad Comission of Texas), που εποπτεύει την παραγωγή της πετρελαϊκής βιομηχανίας και ανέφερε ότι η υπερπροσφορά στην αγορά είναι 21% στις 3/5 ή να κλείσει η παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού που αντιστοιχεί σε 1,8 εκατ βαρέλια την ημέρα, λόγω απειλής της υγείας των εργατών από τον κορωνοιό.
Κατά μια όμως ερμηνεία εμπειρογνωμόνων η μεγάλη πτώση της ζήτησης δεν θα αποτρέψει τελικά το bail out για τις αμερικανικές πετρελαϊκές, επειδή οι τιμές θα ξαναπέσουν.
Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης μεταξύ των οποίων το Ιράν αλλά και οι Άραβες θα πρέπει να μπουν σε πρόγραμμα σταθεροποίησης.

Ισχυρή άνοδος στις αγορές της Ασίας

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (6/4) οι αγορές της Ασίας, καθώς όλο και περισσότερες χώρες καταγράφουν πρόοδο στη μάχη κατά του COVID-19, ενώ παράλληλα εντείνονται και οι προσπάθειες στήριξης των οικονομιών απέναντι στην εξάπλωση του ιού.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +4,24% στις 18.576,30 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +4,33% στις 5.286,80 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +3,85% στις 1.791,88 μονάδες, ενώ ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία ενισχύεται κατά +3,41% στις 4.781,01 μονάδες.
Ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,84% στις 2.157,09 μονάδες, την ίδια στιγμή που οι δείκτες Shanghai Composite και SZSE Component στην ηπειρωτική Κίνα παρέμειναν κλειστοί λόγω αργίας.
Όσον αφορά τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, σημειώνεται άνοδος της τάξεως του +2,24% στις 23.756,50 μονάδες, ενώ μικρότερη είναι η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +1,61% και τις 9.818,74 μονάδες.
Η ημερήσια άνοδος των νέων κρουσμάτων στην Κίνα ήταν σήμερα η μικρότερη των τελευταίων δύο εβδομάδων, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα κατέγραψε τη μικρότερη αύξηση από τις 10 Μαρτίου.
Στην Ιαπωνία, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα «μεγάλο πακέτο στήριξης» της εγχώριας οικονομίας για την αντιμετώπιση του ιού, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής της χώρας, Yasutoshi Nishimura, το οποίο θα είναι χωρισμένο σε δύο φάσεις.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η πρώτη φάση του πακέτου θα επικεντρώνεται στο να περιοριστεί ο αντίκτυπος του ιού στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ενώ η δεύτερη φάση θα αποσκοπεί στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Oanda, Jeffrey Halley, η επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων δημιουργεί προσδοκίες στις τάξεις των επενδυτών ότι τα περιοριστικά μέτρα των κυβερνήσουν «αρχίζουν να αποδεικνύονται αποτελεσματικά».
«Όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αναζητούν οποιαδήποτε αχτίδα ελπίδας», τόνισε ο αναλυτής της Oanda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης