Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα - Στο +4,24% ο Nikkei, ο Kospi +3,85%

tags :
Κέρδη στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα - Στο +4,24% ο Nikkei, ο Kospi +3,85%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,24% στις 23.756,50 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (6/4) οι αγορές της Ασίας, καθώς όλο και περισσότερες χώρες καταγράφουν πρόοδο στη μάχη κατά του COVID-19, ενώ παράλληλα εντείνονται και οι προσπάθειες στήριξης των οικονομιών απέναντι στην εξάπλωση του ιού.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +4,24% στις 18.576,30 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +4,33% στις 5.286,80 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +3,85% στις 1.791,88 μονάδες, ενώ ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία ενισχύεται κατά +3,41% στις 4.781,01 μονάδες.
Ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,84% στις 2.157,09 μονάδες, την ίδια στιγμή που οι δείκτες Shanghai Composite και SZSE Component στην ηπειρωτική Κίνα παρέμειναν κλειστοί λόγω αργίας.
Όσον αφορά τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, σημειώνεται άνοδος της τάξεως του +2,24% στις 23.756,50 μονάδες, ενώ μικρότερη είναι η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +1,61% και τις 9.818,74 μονάδες.
Η ημερήσια άνοδος των νέων κρουσμάτων στην Κίνα ήταν σήμερα η μικρότερη των τελευταίων δύο εβδομάδων, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα κατέγραψε τη μικρότερη αύξηση από τις 10 Μαρτίου.
Στην Ιαπωνία, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα «μεγάλο πακέτο στήριξης» της εγχώριας οικονομίας για την αντιμετώπιση του ιού, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής της χώρας, Yasutoshi Nishimura, το οποίο θα είναι χωρισμένο σε δύο φάσεις.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η πρώτη φάση του πακέτου θα επικεντρώνεται στο να περιοριστεί ο αντίκτυπος του ιού στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ενώ η δεύτερη φάση θα αποσκοπεί στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Oanda, Jeffrey Halley, η επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων δημιουργεί προσδοκίες στις τάξεις των επενδυτών ότι τα περιοριστικά μέτρα των κυβερνήσουν «αρχίζουν να αποδεικνύονται αποτελεσματικά».
«Όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αναζητούν οποιαδήποτε αχτίδα ελπίδας», τόνισε ο αναλυτής της Oanda.
Μεικτά πρόσημα καταγράφει το πετρέλαιο, μετά το ράλι που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς η συνάντηση μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη (9/4).
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 34,20 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,49% στα 28,20 δολ. ανά βαρέλι.
Η ανακοίνωση της συνάντησης μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας έδωσε σημαντική ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς ενίσχυσε τις προσδοκίες των επενδυτών για την επίτευξη μίας νέας συμφωνίας η οποία θα ισορροπήσει την αγορά ενέργειας.
«Υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία στις τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη και την Παρασκευή», δήλωσε στο CNBC, ο John Kilduff της Again Capital, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η καθυστέρηση της συνάντησης «δείχνει ότι η συμφωνία ίσως να μην πραγματοποιηθεί».
Χθες (5/4) ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid A. Al-Falih, ζήτησε από τους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ+, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Νορβηγία, να στηρίξουν τις προσπάθειες ενίσχυσης της αγοράς.
«Ο ενεργειακός τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη θεμελιώδη περίοδο από τη Μεγάλη Ενεργειακή Κατάθλιψη του 1981-1995», επεσήμανε στο CNBC ο επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας ενεργειακής έρευνας της RBC, Kurt Hallead, προσθέτοντας ότι «η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί σε ποσοστά που δεν έχουμε δει ποτέ ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του COVID-19, ενώ η προσφορά αυξάνεται εξαιτίας του πολέμου τιμών στο πετρέλαιο μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης