Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο εν αναμονή ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο -2,46% και τα 33,27 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Νέες απώλειες για το  πετρέλαιο εν αναμονή ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο -2,46% και τα 33,27 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -3.14% στα 27,45 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Νέες απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο, μετά το ράλι που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς η συνάντηση μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη (9/4).
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -2,46% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 33,27 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -3,14% στα 27,45 δολ. ανά βαρέλι.
Η ανακοίνωση της συνάντησης μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας έδωσε σημαντική ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς ενίσχυσε τις προσδοκίες των επενδυτών για την επίτευξη μίας νέας συμφωνίας η οποία θα ισορροπήσει την αγορά ενέργειας.
«Υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία στις τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη και την Παρασκευή», δήλωσε στο CNBC, ο John Kilduff της Again Capital, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η καθυστέρηση της συνάντησης «δείχνει ότι η συμφωνία ίσως να μην πραγματοποιηθεί».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της BNP Paribas, Harry Tchilinguirian, δήλωσε ότι «ίσως να είναι καλύτερο ότι καθυστέρησε η συνάντηση, προκειμένου οι παραγωγοί να θεσπίσουν ένα ελάχιστο κοινό έδαφος πριν από τις συζητήσεις της Πέμπτης», διευκρινίζοντας ότι «η αρχική απογοήτευση για την καθυστέρηση της συνάντησης οδηγήσε χαμηλότερα τις τιμές».
Χθες (5/4) ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid A. Al-Falih, ζήτησε από τους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ+, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Νορβηγία, να στηρίξουν τις προσπάθειες ενίσχυσης της αγοράς.
«Ο ενεργειακός τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη θεμελιώδη περίοδο από τη Μεγάλη Ενεργειακή Κατάθλιψη του 1981-1995», επεσήμανε στο CNBC ο επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας ενεργειακής έρευνας της RBC, Kurt Hallead, προσθέτοντας ότι «η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί σε ποσοστά που δεν έχουμε δει ποτέ ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του COVID-19, ενώ η προσφορά αυξάνεται εξαιτίας του πολέμου τιμών στο πετρέλαιο μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας».
Νωρίτερα, το Κρεμλίνο εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους παραγωγούς πετρελαίου προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά ενέργειας, ενώ διευκρίνησε ότι η μεταφορά της συνάντησης για την ερχόμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε για τεχνικούς λόγους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης