Σε ύφεση ο κορωνοϊός στη Νότια Κορέα – Λιγότερα από 50 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σε ύφεση ο κορωνοϊός στη Νότια Κορέα – Λιγότερα από 50 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Στα 10.284 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στους 186 οι νεκροί
Σε φάση ύφεσης φαίνεται πως βρίσκεται η επιδημία του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα, καθώς οι αρμόδιες αρχές ανέφεραν πως τα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι λιγότερα από 50, ο πλέον χαμηλός αριθμός από την κορύφωση της πανδημίας στις 29 Φεβρουαρίου.
Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανέφεραν ότι καταγράφηκαν 47 νέα κρούσματα, αριθμός σημαντικά μειωμένος από τα 81 που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον σε 10.284.
Ο αριθμός των νεκρών που θρηνεί η χώρα εξαιτίας της πανδημίας αυξήθηκε κατά τρεις στους 186, ενώ στον αντίποδα 135 άνθρωποι ανέρρωσαν, με το σύνολο των ασθενών που έχουν ιαθεί να φθάνει τους 6.598.
Είναι  πρώτη φορά από τα τέλη του Φεβρουαρίου που ο ημερήσιος ρυθμός εξάπλωσης περιορίζεται σε κάτω από 50 κρούσματα στη χώρα.
Μολαταύτα, οι μικρότερες εστίες που καταγράφονται, σε εκκλησίες, σε νοσοκομεία, σε γηροκομεία, καθώς και η αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών που φθάνουν στη χώρα μολυσμένοι από τον κορωνοϊό, ώθησαν την κυβέρνηση του προέδρου Moon Jae in να παρατείνει κατά δύο εβδομάδες την οδηγία της για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, η ισχύς της οποίας θεωρητικά θα εξέπνεε σήμερα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS