Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην πιο δύσκολη εβδομάδα οι ΗΠΑ για τον κορωνοϊό - Στους 9.643 οι νεκροί, πάνω από 1.200 σε ένα 24ωρο

tags :
Στην πιο δύσκολη εβδομάδα οι ΗΠΑ για τον κορωνοϊό - Στους 9.643 οι νεκροί, πάνω από 1.200 σε ένα 24ωρο
Ξεπέρασαν τα 337 χιλ τα κρούσματα, πρώτα αισιόδοξα μηνύματα από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης
Στην πλέον δύσκολη εβδομάδα τους όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού εισέρχονται οι ΗΠΑ, οι οποίες μετρούν ήδη 9.643 νεκρούς, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν λόγω του ιού περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις  ΗΠΑ ανέρχονται σε 337.620.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με το κλιμάκιο διαχείρισης κρίσης που έχει συστήσει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump προειδοποίησε ότι οι Αμερικάνοι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν έναν «φρικτό» αριθμό νεκρών όταν επέλθει η κορύφωση της πανδημίας, η οποία δεν βρίσκεται ακόμα σε αυτή την χρονική στιγμή.
Πάντως μια χαραμάδα αισιοδοξίας έρχεται από τη Νέα Υόρκη, την πλέον πληττόμενη περιοχή των ΗΠΑ με περισσότερους από 4.000 νεκρούς.
Όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των νεκρών – περίπου 600 άνθρωποι - μειώθηκε το τελευταίο 24ωρο σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo ο αριθμός των νέων νοσηλευομένων μειώθηκε κατά 50% το τελευταίο 24ωρο, αν και έσπευσε να σημειώσει πως δεν είναι ακόμα σαφές αν η πανδημία έχει φτάσει στην κορύφωση της στην Πολιτεία.
Σύμφωνα με τον Cuomo, εφόσον η κορύφωση της πανδημίας περάσει, αυτό που χρειάζεται είναι μαζικά τεστ προκειμένου να επανέλθει το έθνος στην κανονικότητα.
Πέρα όμως από τη Νέα Υόρκη, σε δοκιμασία είναι και η Πολιτεία της Λουιζιάνα, όπου έχουν καταγραφεί 500 θύματα και περισσότερα από 13.000 κρούσματα, με τον κυβερνήτη να προειδοποιεί ότι έως την ερχόμενη Πέμπτη, τα νοσοκομεία θα έχουν ξεμείνει από αναπνευστήρες.
Παράλληλα αναφέρεται ότι αύξηση θυμάτων αναφέρονται από τις Πολιτείες της Πενσιλβάνια, του Κολοράντο και της Ουάσινγκτον.
«Αυτή πρόκειται να είναι η πιο δύσκολη και πιο λυπηρή εβδομάδα για τις ζωές των περισσότερων Αμερικάνων.
Αυτή πρόκειται να είναι στιγμή του δικού μας Περλ Χάρμπορ, η δική μας 11η Σεπτεμβρίου, μόνο που δεν θα περιοριστεί σε μια περιοχή.
Θα συμβεί σε όλη την χώρα
Και θέλω η Αμερική να το καταλάβει αυτό» ανέφερε o γενικός χειρούργος των ΗΠΑ, Jerome Adams.
Σημειώνεται πως οι περισσότερες Πολιτείες στις  ΗΠΑ έχουν δώσει εντολή στους πολίτες τους να μένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, πλην των απαραίτητων για τρόφιμα, φαρμακεία, κοκ.
Εξαίρεση αποτελούν οι Πολιτείες του Αρκάνσας, της Αιόβα, της Νεμπράσκα, της Βόρειας Ντακότα, της Νότιας Καρολίνα, της Νότιας Ντακότα, της Γιούτα και του Γουαϊόμινγκ, με τον Jerome Adams να καλεί τους κυβερνήτες τους, να εκδώσουν εντολές παραμονής στο σπίτι για τους πολίτες τους από αυτήν την εβδομάδα.
 
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης