Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Συνεδριάζουν οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης για την πανδημία του κορωνοϊού

tags :
ΕΕ: Συνεδριάζουν οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης για την πανδημία του κορωνοϊού
Στο επίκεντρο η κατάσταση στις φυλακές αλλά και η συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων
Η πανδημία του κορωνοϊού αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συνεδριάσεων που θα έχουν σήμερα Δευτέρα 5/4 μέσω βιντεοδιάσκεψης οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης της ΕΕ.
Οι υπουργοί Δικαιοσύνης θα συζητήσουν για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και για την κατάσταση στις φυλακές, όπου θεωρείται πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εντοπιστούν εστίες μόλυνσης.
Αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι η άκρως αμφιλεγόμενη αντίδραση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός Victor Orban απέκτησε εξαιρετικά ευρείες εξουσίες επ’ αόριστον.
Από την πλευρά τους, οι υπουργοί Άμυνας αναμένεται να συζητήσουν τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων των χωρών-μελών της ΕΕ για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και για τις επιπτώσεις της στις κοινές ευρωπαϊκές αποστολές και επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
Η ΕΕ ανακοίνωσε στις αρχές του μηνός τη δημιουργία μιας νέας αποστολής για την επιβολή του εμπάργκο όπλων που επιβάλλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη, που βαπτίστηκε Ειρήνη, αλλά οι λεπτομέρειές της μένουν να διασαφηνιστούν.
Το συμβούλιο των υπουργών Άμυνας προγραμματίζεται να αρχίσει στις 11:00 (ώρα Ελλάδας). Το συμβούλιο των υπουργών Άμυνας προγραμματίζεται να αρχίσει στις 16:00 (ώρα Ελλάδας).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης