Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο +3% τα futures της Wall σημάδια ύφεσης στον κορωνοιό - Πιέσεις στο πετρέλαιο στα 32,6 δολ. καθυστερεί η συμφωνία για 9 Απριλίου

Στο +3% τα futures της Wall σημάδια ύφεσης στον κορωνοιό - Πιέσεις στο πετρέλαιο στα 32,6 δολ. καθυστερεί η συμφωνία για 9 Απριλίου
Την ίδια στιγμή πιέσεις ασκούνται στο πετρέλαιο καθώς δεν επήλθε συμφωνία ακόμη στον OPEC για το πετρέλαιο, ωστόσο είναι πιθανό να υπάρξει τελικά συμφωνία στις 9 Απριλίου 2020.
Άνοδος έως +3% καταγράφεται στα futures της Wall καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει ύφεση στα κρούσματα και στους θανάτους λόγω κορωνοιού τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή πιέσεις ασκούνται στο πετρέλαιο καθώς δεν επήλθε συμφωνία ακόμη στον OPEC για το πετρέλαιο, ωστόσο είναι πιθανό να υπάρξει τελικά συμφωνία στις 9 Απριλίου 2020.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Wall Street ανακάμπτουν μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν λόγω των καθυστερήσεων στην επίτευξη συμφωνίας στο πετρέλαιο.
Ωστόσο, κάποιοι στη Wall Street θεωρούν ότι η αγορά θα μπορούσε να αρχίσει να γυρίζει πιο γρήγορα.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Ackman, ιδρυτής της Pershing Square Capital Management, δήλωσε ότι αρχίζει να αισιοδοξεί.
Είπε ότι τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη, ένα καυτό σημείο για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ φαίνεται να κορυφώνονται, ενώ ορισμένες θεραπείες "φαίνεται να βοηθούν".
Εάν αυτό είναι αλήθεια, η σοβαρότητα και το ποσοστό θνησιμότητας θα μπορούσαν να είναι πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα και θα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά στην ασυλία της αγέλης από ό, τι προβλεπόταν, δήλωσε επίσης ο Ackman.
Ενώ είναι δύσκολο να είμαστε θετικοί όταν γνωρίζουμε ότι δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι θα πεθάνουν και πολλά άλλα θα αρρωστήσουν σοβαρά, δεν έχω άλλη επιλογή παρά να είμαι πιο αισιόδοξος για το ενδιάμεσο μέλλον με βάση τα δεδομένα και τα γεγονότα που είδα πρόσφατα.
20200402 SP500 looking for a bottom
 
Νέα τηλεδιάσκεψη του OPEC στις 9 Απριλίου – Πιθανή η συμφωνία

Εβδομάδα παρεμβάσεων ξεκινάει στην αγορά πετρελαίου καθώς όλες οι χώρες παραγωγής πετρελαίου έχουν κινητοποιηθεί με την Ρωσία, τον Καναδά και το Μεξικό να πρωτοστατούν, καθώς μετά την τηλεδιάσκεψη των μελών του OPEC+ την Πέμπτη 9 Απριλίου, γίνεται προετοιμασία για τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών των G-20 την Παρασκευή 10/4.
Στις 5 Απριλίου ο Πεσκόφ, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κρεμλίνου παρουσίασε τον Putin ως έτοιμο να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις.
Την ίδια ώρα η πτώση της ζήτησης που εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγηθεί και στα 30 εκατ βαρέλια την ημέρα από 20 εκατ που είναι η αρχική εκτίμηση, οδήγησε τον Daniel Yergin γνώστη του κλάδου και κάτοχο Pulitzer στην οικονομία στην εκτίμηση ότι μέχρι τον Μάιο θα έχει γεμίσει και η τελευταία δεξαμενή αποθεμάτων και τότε θα αρχίσουν να κλείνουν μονάδες.
Οι τιμές ξεκίνησαν διαπραγμάτευση στο Λονδίνο στο -8% το αργό στα 26 δολάρια και μείωσε αργότερα στο -6% στα 26,50 δολ.
Στο -6,5% το brent στα 31,8 δολ και αργότερα μείωσε στο -5% στα 32,45 δολ.
Κατά τις συνομιλίες του με δημοσιογράφους την Κυριακή 5/4 ο αμερικανός πρόεδρος Trump αναίρεσε την επιλογή - προειδοποίηση να βάλει δασμούς στις εισαγωγές πετρελαίου.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfm2B2F_0.jpg?itok=EtNSePSY
Σε κρίσιμη φάση οι σχέσεις του αμερικανού Προέδρου Trump με Σαουδάραβες

Όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός Ενέργειας Trick Perry στους Financial Times, οι ΗΠΑ εμπόδισαν σαουδαραβικό αργό πετρέλαιο να τροφοδοτήσει το διυλιστήριο του Port Artur στο Τέξας, που ανήκει στους Άραβες.
Παράλληλα το λόμπυ των αμερικανικών πετρελαϊκών είναι ισχυρό στον Λευκό Οίκο και ζητά να επιβληθεί άρση της στρατιωτικής βοήθειας στην Σαουδική Αραβία για να πειθαρχήσει στην μείωση της παραγωγής.
Όπως είναι κατανοητό οι σχέσεις με τους Σαουδάραβες ήδη έχουν διαταραχθεί και ο Πρόεδρος Trump απείλησε το Σάββατο 4/4 με δασμούς στις εισαγωγές πετρελαίου, τις οποίες ωστόσο αναίρεσε στην συνέχεια.
Λυτό θα βοηθήσει με τις μικρές αμερικανικές εταιρίες, όμως ο Trump δεν μπορεί να πείσει τις μεγάλες εταιρίες να περικόψουν παραγωγή στις ΗΠΑ.
Οι δύο του επιλογές είναι να υπάρξει εθελουσία απόφαση από την Επιτροπή Σιδηροδρόμων του Τέξας (Railroad Comission of Texas), που εποπτεύει την παραγωγή της πετρελαϊκής βιομηχανίας και ανέφερε ότι η υπερπροσφορά στην αγορά είναι 21% στις 3/5 ή να κλείσει η παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού που αντιστοιχεί σε 1,8 εκατ βαρέλια την ημέρα, λόγω απειλής της υγείας των εργατών από τον κορωνοιό.
Κατά μια όμως ερμηνεία εμπειρογνωμόνων η μεγάλη πτώση της ζήτησης δεν θα αποτρέψει τελικά το bail out για τις αμερικανικές πετρελαϊκές, επειδή οι τιμές θα ξαναπέσουν.
Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης μεταξύ των οποίων το Ιράν αλλά και οι Άραβες θα πρέπει να μπουν σε πρόγραμμα σταθεροποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης