Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγωνία στην κυβέρνηση για να μην υπάρξει εφησυχασμός και να κερδηθεί ο πόλεμος με τον κορωνοϊό

Αγωνία στην κυβέρνηση για να μην υπάρξει εφησυχασμός και να κερδηθεί ο πόλεμος με τον κορωνοϊό
Παρά την ομαλή εξέλιξη που φαίνεται να έχει η πανδημία στη χώρα ο πρωθυπουργός εεπισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός
Όλα δείχνουν ότι το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκαν εγκαίρως σε συνδυασμό με την πιστή εφαρμογή των οδηγιών από την επιστημονική κοινότητα αλλά και την πεποίθηση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός προς τους συνεργάτες του, ότι «μπροστά στις ανθρώπινες ζωές δεν με νοιάζουν τα δισεκατομμύρια», είχαν αντίκρισμα στην ελληνική κοινωνία ενώ κατέστη εφικτό να μην χαθεί ο έλεγχος στη χώρα μας και να μην εκτοξευτούν στα ύψη τα κρούσματα.
Την ίδια ώρα, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας, αναγνωρίζουν πως η επιλογή της κυβέρνησης να λάβει γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα ήταν σωτήρια για χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Το στοίχημα πάντως, για την κυβέρνηση παραμένει η αποφυγή των δραματικών εικόνων που επικρατούν στα νοσοκομεία της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Νέας Υόρκης.
Ενώ μέχρι αυτή την ώρα, τα μηνύματα που λαμβάνει το κυβερνητικό επιτελείο από Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη με την πανδημία, οδηγούν σε μια «συγκρατημένη αισιοδοξία» ότι το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί.
Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως αρκετοί επιστήμονες αφήνουν να εννοηθεί πως αν δεν υπάρξει εφησυχασμός και συνεχιστεί με ευλάβεια η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, το αμέσως επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα περίπου στο τέλος Απριλίου, ενδεχομένως, να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιορισμών στην χώρα μας.
Σε καμία περίπτωση, όμως, αυτό δεν θα συμβεί νωρίτερα και βέβαια, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο του Πάσχα, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την συμπεριφορά που θα επιδείξουν οι πολίτες που ευτυχώς αποτελούν τη μειοψηφία της κοινωνίας, οι οποίοι δεν πειθαρχούν και αψηφούν τους αναγκαίους περιορισμούς προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός για να μην γίνει μεγαλύτερη διασπορά του ιού.
Παρά την ομαλή εξέλιξη που φαίνεται να έχει η πανδημία στη χώρα μας πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, υπογραμμίζοντας ότι « δεν είμαστε στην αρχή του τέλους, είμαστε στο τέλος της αρχής».
Ενώ επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους την ανάγκη να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα καθώς «ο Απρίλιος θα είναι ο κρίσιμος μήνας και αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε».
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, το γεγονός ότι η χώρα αναδεικνύεται ως το «θετικό παράδειγμα» για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από τον κορωνοϊό, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον πλανήτη, επιβεβαιώνει την ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η μάχη με τους ίδιους ρυθμούς και από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Και μόλις τελειώσει αυτή η τεράστια περιπέτεια, θα ξεκινήσει η μάχη για να σταθεί και πάλι στα πόδια της η χώρα.
Κάτι βέβαια, που μόνο εύκολο δεν φαίνεται.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης