Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Η κυβέρνηση ολιγωρεί και ψάχνει λύσεις μόνο με εθελοντές – Δεν έχει κατανοήσει πόσο σκληρά θα δοκιμαστεί η οικονομία

Φάμελλος: Η κυβέρνηση ολιγωρεί και ψάχνει λύσεις μόνο με εθελοντές – Δεν έχει κατανοήσει πόσο σκληρά θα δοκιμαστεί η οικονομία

"H κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά περισσότερα παράλληλα με τη διεκδίκηση πιο γενναίων επιλογών όπως το ευρωομόλογο", τονίζει ο Σ. Φάμελλος

Κριτική στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση ασκεί ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία».
Ο κ. Φάμελλος προτείνει, έστω και τώρα, προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών) για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και μέσων προστασίας, ευρύ πρόγραμμα αναλύσεων και νέες κλίνες εντατικής θεραπείας.
Τονίζει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να ολιγωρεί και να ψάχνει λύσεις μόνο με εθελοντές.
«ΜένουμεΣπίτι αλλά εξασφαλίζουμε υγειονομική κάλυψη σε όλους» δηλώνει χαρακτηριστικά ώστε «να μη λείψουν οι παροχές υγείας και ο γιατρός από κανένα ασθενή και ιδιαίτερα από τις ευάλωτες ομάδες».
Ξεκαθαρίζει ακόμη ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία περιλαμβάνει γενναία και με σχέδιο στήριξη της ελληνικής οικονομίας, κατά τα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση και εγγυοδοσία για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και της αγοράς.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει  ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά περισσότερα παράλληλα με τη διεκδίκηση πιο γενναίων επιλογών όπως το ευρωομόλογο.
Δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει η κυβέρνηση πόσο σκληρά θα δοκιμαστεί η οικονομία μας.
Βλέπουμε μια αποσπασματική τακτική που δεν είναι δίκαιη για όλους, κλείνει τρύπες εκ των υστέρων, ενώ ταυτόχρονα αποδομεί πρόνοιες του κοινωνικού κράτους.
Η δική μας πρόταση περιλαμβάνει γενναία στήριξη της ελληνικής οικονομίας, κατά τα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση και εγγυοδοσία για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και της αγοράς.
Βραχυπρόθεσμα, η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει την καταβολή των μισθών και του δώρου Πάσχα και την απαγόρευση απολύσεων και μεταβολής σχέσεων εργασίας όπως και κάθε αυθαιρεσία ή μαύρη εργασία.
Μέτρα πρώτης ανάγκης που απουσιάζουν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η καταβολή επιδόματος στα χαμηλά εισοδήματα για τις έκτακτες ανάγκες τους.
Ιδιαίτερη πρόνοια απαιτείται για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους εμπόρους, τις βιοτεχνίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου χρειάζεται αποκατάσταση εισοδήματος προφανώς με κάποιο άνω όριο και χωρίς να χαριστούμε σε αεριτζήδες και κύρια ένα ισχυρό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης».
Ο κ. Φάμελλος αναφέρεται και  στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να καταστεί υποχρεωτική για τρεις μήνες η κατάθεση του μισού μισθού των βουλευτών για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού, καθώς και να αφορά όλους, βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και προέδρους φορέων, ενώ παρουσιάζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κατατεθεί στην κυβέρνηση εδώ και δύο εβδομάδες, να μην γίνει καμία διακοπή νερού, ηλεκτρικής ενέργειας και αερίου αλλά παράταση εξόφλησης λογαριασμών, όσο διαρκεί η κρίση, και να καλυφθούν από την πολιτεία οι οφειλές για τις ευάλωτες ομάδες και για όσους έχασαν δουλειές, εισόδημα και επιχειρήσεις.
Ερωτηθείς τέλος, για την τροποποίηση της περιβαλλοντικής άδειας του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στη Θεσσαλονίκη, για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, ξεκαθαρίζει ότι «η διαδικασία τροποποίησης της περιβαλλοντικής άδειας του TITAN, εν μέσω πανδημίας και με αδυναμία διαβούλευσης και συνεδριάσεων, είναι απαράδεκτη και τροφοδοτεί αμφιβολίες και την αναξιοπιστία της διοίκησης.
Η ευθύνη της διαδικασίας αφορά αποκλειστικά τη σημερινή κυβέρνηση και την Περιφέρεια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης