Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Ανεπαρκή σε ποσότητα, ποιότητα και χρόνο λήψης τα μέτρα της κυβέρνησης

Αχτσιόγλου: Ανεπαρκή σε ποσότητα, ποιότητα και χρόνο λήψης τα μέτρα της κυβέρνησης
"Η κρίση είναι δεδομένη, το θέμα είναι αν θα μπορέσουμε να έχουμε γρήγορη ανάκαμψη", τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου
«Η κυβέρνηση φαίνεται να μην καταλαβαίνει το βάθος της ύφεσης που έρχεται μπροστά μας.
Τα μέτρα τα οποία λαμβάνει δεν ανταποκρίνονται στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ούτε σε ποσότητα, ούτε σε ποιότητα, ούτε στον χρόνο λήψης», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, «το ποσό των κυβερνητικών μέτρων είναι πολύ μικρό σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η ποιότητά τους είναι προβληματική διότι δημιουργούν έναν δρόμο για απολύσεις και μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, το πακέτο δεν είναι εμπροσθοβαρές για να προλάβει τις εξελίξεις».
Υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί ένα οικονομικό σχέδιο που ανταποκρίνεται στις συνθήκες του κορωνοϊού, καλύπτει τα πεδία της οικονομίας και της εργασίας, είναι απολύτως κοστολογημένο, με συγκεκριμένα μέτρα και με πλήρη περιγραφή των πηγών χρηματοδότησης.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι όταν κλείσει η περίοδος της υγειονομικής κρίσης οι εργαζόμενοι να βρίσκονται κατά το δυνατόν στο ίδιο επίπεδο εισοδήματος και οι επιχειρήσεις στην ίδια περίπου κατάσταση, όπως πριν την έναρξη της κρίσης».
Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «τα μέτρα πρέπει να είναι εμπροσθοβαρή, για να στηρίξουν το επίπεδο του εισοδήματος των πολιτών και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, ώστε να μπορέσει να είναι γρήγορη η ανάκαμψη.
Η κρίση είναι δεδομένη, το θέμα είναι αν θα μπορέσουμε να έχουμε γρήγορη ανάκαμψη».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την πλήρη μισθολογική κάλυψη των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έκλεισαν και πλήττονται, όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και τη διατήρηση των συμβάσεων εργασίας όπως είναι, αυτό είναι και το κρίσιμο.
Αντιθέτως οι επιλογές της κυβέρνησης είναι: α) η αναστολή συμβάσεων εργασίας, δηλαδή μετατρέπει τους εργαζόμενους σε άνεργους επιδοματούχους χωρίς καν τη δέσμευση για όλες τις επιχειρήσεις να κρατήσουν τους ίδιους εργαζόμενους με τους ίδιους μισθούς και τους ίδιους όρους εργασίας, β) η εκ περιτροπής εργασία, όπου οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με τον μισό μισθό».
Τέλος, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν υπάρχει ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα, το σύμφωνο σταθερότητας έχει ανασταλεί και οι δαπάνες για τον κορωνοϊό εξαιρούνται, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι ισχυρά, υπάρχει το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης αν θα φτιαχτεί ένα σωστό μείγμα εμπροσθοβαρών μέτρων για να είναι γρήγορη η ανάκαμψη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης