Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Trump στην Ινδία να άρει την απαγόρευση εξαγωγών υδροχλωροκίνης στις ΗΠΑ για τον κορωνοϊό

Έκκληση Trump στην Ινδία να άρει την απαγόρευση εξαγωγών υδροχλωροκίνης στις ΗΠΑ για τον κορωνοϊό
Η Ινδία διέθετε τον περασμένο μήνα περιορισμένες εξαγωγές του φαρμάκου, επιτρέποντας μόνο αυτές που γίνονται στο πλαίσιο ανθρωπιστικών λόγων
Η Ινδία απαγόρευσε όλες τις εξαγωγές υδροχλωροκίνης, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας που ο Αμερικανός πρόεδρος Trump έχει αποκαλέσει ως "τον παίκτη που θα κάνει την αλλαγή" στον αγώνα κατά του Covid-19.
Οπως αναφέρει το Bloomberg, οι εξαγωγές του φαρμάκου και της φόρμουλά του απαγορεύτηκαν από την κυβέρνηση της Ινδίας "χωρίς εξαιρέσεις" και με άμεση ισχύ από χθες Σάββατο (4/4).
Η Ινδία διέθετε τον περασμένο μήνα περιορισμένες εξαγωγές του φαρμάκου, επιτρέποντας μόνο αυτές που γίνονται στο πλαίσιο ανθρωπιστικών λόγων και σε περιπτώσεις που υπήρχε δέσμευση.
Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (4/4) ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi ζήτησε την απελευθέρωση των παραγγελιών προς τις Η.Π.Α κάτι που η Ινδία θα εξετάσει.
Αν και δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες επιστημονικές ενδείξεις ότι η υδροχλωροκίνη μπορεί να θεραπεύσει τον κορωνοιό χρησιμοποιείται σε αρκετούς ασθενείς ανά τον κόσμο ως πρωτόκολλο θεραπείας.
Η απαγόρευση εξαγωγής του φαρμάκου ωστόσο έρχεται σε μια εποχή που τα κρούσματα του ιού αυξάνονται στην Ινδία η οποία ανησυχεί για την ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
Η Ινδία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 3.374 θετικές περιπτώσεις και έχει χάσει 77 ανθρώπους, με την κυβέρνηση να έχει επιβάλλει περιοριστικά μέτρα από τις 25 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης